Au început înscrierile la Gala Societății Civile, competiția celor mai eficiente proiecte neguvernamentale

În perioada 5 – 30 martie 2015 se desfășoară înscrierile în cadrul competiției Gala Societății Civile, ajunsă în acest an la cea de-a XIII-a ediție. Reprezentanții sectorului asociativ pot înscrie proiectele non-profit, exclusiv online, în cele 17 secțiuni ale competiției, între care și secțiunea “Protecția mediului”. Inițiată în anul 2002, de-a lungul celor douăsprezece ediții ale Galei Societății Civile au fost înscrise în competiție 1.703 proiecte, semnate de către organizații non-profit, neguvernamentale, grupuri de inițiativă sau persoane fizice din România. 

gala

Anul trecut, la categoria “Protecția mediului”, au fost înscrise 10 proiecte. Demersurile Asociației Salvați Dunărea și Delta de a proteja Parcul Natural Văcărești au fost aplaudate și premiate cu locul al treilea, “Școala pentru o Românie Verde” a Asociației Zibo Help, care a pus în practică un program ecologic național, a primit premiul al doilea, iar proiectul “O pădure pentru fiecare școală” al Mihai Eminescu Trust a plecat acasă cu premiul întâi. Mihai Eminescu Trust a plantat 1,04 milioane de copaci în 57 de localități din mediul rural din regiunea Centru, în parteneriat cu 60 de școli, 52 de primării și asociații și 11 ocoluri silvice. Prințul Charles este cel care a plantat copacul cu numărul un million.

Marele premiu al ediției 2014 a Galei Societății Civile a revenit proiectului „Bun venit pe lume!” implementat de către organizația Salvați Copiii România, proiect desemnat, de asemenea, cu Premiul I la secțiunea „Sănătate”. Campania a avut ca obiective strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare și echipamente performante a maternităților din România, pentru salvarea bebelușilor născuți prematur. Scopul a fost reducerea cu 15% a mortalității infantile și a mortalității copiilor sub 5 ani, în perioada 2010 a€“ 2015.

Fondurile strânse au fost investite în 18 maternități din București, Timișoara, Craiova, Constanța, Iași, Pitești, Reșița, Piatra-Neamț, Suceava, Vaslui, Cluj-Napoca, Petroșani, Târgu-Mureș, Brașov, Adjud, Slobozia, 327 de copii nou-născuți au fost salvați în 2013 ca urmare a dotării maternităților și ca urmare a pregătirii oferita medicilor specializați în obstetrică, ginecologie și neonatologie cu scopul de a crește detecția cazurilor de copii cu malformații cardiace corectibile încă din perioada prenatală.

Începând cu această ediție a fost introdusă o secțiune-galerie, extra-competiție, dedicată proiectelor organizațiilor de tip Think Tank. Proiectele vor fi promovate de către galasocietatiicivile.ro și institute.ro pentru a facilita înțelegerea conceptului de think tank și a importanței pe care acestea o pot și ar trebui să o dobândească în luare deciziilor în domeniul politicilor publice.

Formularul de înscriere poate fi accesat după înregistrarea în contul organizației.

spot_img

Ultimele știri