Auchan reduce anual risipa alimentar─â cu peste 800 de tone de alimente

in EcoLIFESTYLE 5 February 2021 125 Views

Zero Risip─â, programul Auchan pentru valorificarea alimentelor cu un ciclu de via╚Ť─â redus ╚Öi reducerea risipei alimentare, a generat rezultate semnificative ├«n primele 6 luni de la lansare. ├Än acest interval, al─âturi de clien╚Ťii s─âi, retailerul a salvat peste 1,4 milioane de alimente, echivalentul a 406 tone de produse ╚Öi a peste 812.000 de mese complete, evit├ónd producerea a 1.016 tone de emisii de gaze cu efect de ser─â.

Disponibil ├«n toate cele 33 de hipermarketuri Auchan, proiectul Zero Risip─â este una dintre solu╚Ťiile propuse de companie pentru a reduce risipa alimentar─â, un fenomen care se manifest─â ├«n prezent la nivel global. Proiectul presupune identificarea zilnic─â a alimentelor cu termen de valabilitate scurt, care sunt ├«n perfect─â stare de consum conform legisla╚Ťiei, ╚Öi reducerea pre╚Ťului acestora cu 30%. Pe aceste produse se aplic─â o etichet─â galben─â, cu noul pre╚Ť redus, fiind ulterior expuse ├«n zonele speciale din magazine marcate cu simbolul Zero Risip─â.

Scopul este acela ca hipermarketurile Auchan s─â devin─â magazinele ├«n care niciun aliment nu este risipit. Aceasta este miza ╚Öi ne baz─âm ├«n continuare pe responsabilitatea clien╚Ťilor no╚Ötri, c─ârora le mul╚Ťumim c─â au ales s─â achizi╚Ťioneze produse din zona Zero Risip─â, contribuind astfel, al─âturi de noi, la reducerea risipei alimentare, precum ╚Öi echipelor din magazine f─âr─â de care nu am fi avut aceste rezultate.ÔÇŁ, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail Rom├ónia.

├Än zonele Zero Risip─â din magazinele Auchan se reg─âsesc produse ambalate din categoriile legume, fructe, carne, pe╚Öte, br├ónzeturi, mezeluri, lactate, congelate, s─ârate, dulciuri, alimenta╚Ťie special─â ╚Öi produse pentru animale, dar ╚Öi b─âuturi ╚Öi produse de panifica╚Ťie, urm├ónd ca proiectul s─â fie extins ╚Öi spre alte segmente de alimente.

Comentarii

comentarii