Audi conecteaz─â automobilul electric cu casa

in Energie, Transport 19 June 2018 14 Views

Costructorul german de automobile Audi, ├«mpreun─â cu SMA Solar Technology ╚Öi Hager Group, a dezvoltat un nou proiect de conectare a modelului electric Audi e-tron cu infrastructura casnic─â a utilizatorului. Interac╚Ťiunea inteligent─â cu sistemele de administrare a energiei casnice permite ├«nc─ârcarea eficient─â, la costuri avantajoase, inclusiv utilizare energiei din surse fotovoltaice, dac─â se dore╚Öte acest lucru.┬á┬á

 

Audi ofer─â mai multe solu╚Ťii de ├«nc─ârcare a automobilului de la sistemul electric de acas─â, acesta fiind locul unde cei mai mul╚Ťi utilizatori ├«╚Öi ├«ncarc─â automobilele electrice. Sistemul standard compact de ├«nc─ârcare permite, ├«ns─â, alimentarea la o putere de p├ón─â la 11 kW. Sistemul op╚Ťional de ├«nc─ârcare connect dubleaz─â aceast─â putere la 22 kW, motiv pentru care modelul Audi e-tron va fi echipat cu acest sistem op╚Ťional de ├«nc─ârcare ). Sistemul connect de ├«nc─ârcare se poate conecta cu infrastructura casnic─â ╚Öi prin sistemul WiFi al casei utilizatorului, iar, ├«n combina╚Ťie cu un sistem de management al energiei casnice (HEMS), permite func╚Ťii de ├«nc─ârcare inteligent─â.

├Änc─ârcare optimizat─â din punctul de vedere al pre╚Ťurilor ╚Öi al emisiilor de CO2

Cu sistemul de ├«nc─ârcare connect ╚Öi echipat cu un sistem HEMS, clientul poate utiliza tarife variabile pentru energia electric─â atunci c├ónd ├«nc─ârc─â automobilul Audi e-tron. Sistemul are capacitatea de a ├«nc─ârca bateria ├«n perioada din zi ├«n care curentul electric este mai ieftin, ╚Ťin├ónd totodat─â cont de cerin╚Ťele individuale de mobilitate, precum ora de plecare sau nivelul de ├«nc─ârcare al bateriei dorit.

Sistemul de ├«nc─ârcare connect ob╚Ťine informa╚Ťiile necesare privind tarifele din sistemul HEMS sau din datele pe care clientul le introduce ├«n portalul myAudi. Dac─â locuin╚Ťa este echipat─â cu un sistem fotovoltaic, clientul poate optimiza procesul de ├«nc─ârcare opt├ónd pentru curent electric generat fotovoltaic pentru a ├«nc─ârca automobilul Audi e-tron. SUV-ul electric ia ├«n calul fazele ├«nsorite, conform previziunilor meteo, precum ╚Öi fluxul de energie electric─â la punctul de conectare al casei la sistemul electric public.

Protec╚Ťie ├«mpotriva c─âderii sistemului electric

Func╚Ťia de ├«nc─ârcare inteligent─â protejeaz─â, de asemenea, clientul ├«mpotriva unei posibile pene de curent. Clientul va ├«nc─ârca mereu ma╚Öina la capacitatea maxim─â permis─â de sistemul electric casnic ╚Öi de automobil. De asemenea, sistemul de ├«nc─ârcare ia ├«n calcul necesarul de energie electric─â al celorlal╚Ťi consumatori, pentru a evita supra-├«nc─ârcarea sistemului electric casnic. Clientul poate verifica statisticile individuale de ├«nc─ârcare ╚Öi progresul ├«n procesul de ├«nc─ârcare pe portalul myAudi ╚Öi ├«n aplica╚Ťia myAudi. Al─âturi de orele de ├«nc─ârcare ╚Öi de volumul de energie electric─â utilizat─â, sistemul mai ofer─â informa╚Ťii detaliate ╚Öi despre costurile aferente. Aceste date sunt memorate pe un server securizat, portalul oferind func╚Ťii de analiz─â ╚Öi export.

Comentarii

comentarii