Australia. Crocodilii se refugiază din calea inundațiilor într-un oraș

in Biodiversitate, Videonews 6 February 2019 161 Views

După ce a avut parte de temperaturi record, acum Australia a înregistrat precipitații, urmate de inundații, cum n-a mai avut până acum. Nu doar oamenii își caută refugii pe uscat, ci și crocodilii, care au fost văzut pe străzi.

„Townsville a avut precipitații echivalente cu un metru în ultimele șapte zile. Acesta este un record. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva în Townsville”, a declarat premierul din Queensland, Annastacia Palaszczuk. „Nu am ajuns încă în punctul maxim pentru că încă mai sunt anunțate ploi”.

Biroul de meteorologie din Australia a prognozat că precipitaţiile vor continua, fiind aşteptaţi până la 300 de milimetri de ploaie.

sportday.ro

Autorităţile au fost nevoite să deschidă duminică ecluzele barajului Ross River, situat în apropiere, și să elibereze 1.900 de metri cubi de apă pe secundă, potrivit CNN. Volum de apă al acestuia a depăşit 200%, inundând mai multe cartiere şi ameninţând 20.000 de locuinţe.

Nu doar oamenii caută refugiu în fața apelor, ci și șerpii, broaștele și crocodilii, care au fost văzut pe străzile orașului.

„Crocodilii pot fi văzuți traversând strada. Iar când apele se vor retrage, aceștia se vor ascunde în locuri neobișnuite, cum ar fi ferme sau gropi cu apă. De asemenea, șerpii sunt buni înotători și pot apărea în mod neașteptat”, a avertizat ministrul Mediului din Queensland, Leeanne Enoch.

Pompierii și polițiștii au ajutat localnicii să-și evacueze casele, iar rafturile magazinelor au fost golite de alimente.

„Practic, nu este un eveniment care se întâmplă o dată la 20 de ani, ci o dată la o sută”, a mai precizat Palaszczuk.

Presa locală a raportat ca doi poliţişti implicaţi în operaţiunile de evacuare s-au aflat la rândul lor la ananghie, după ce maşina lor a fost luată de ape. Cei doi au fost nevoiţi să stea agăţaţi de copaci timp de jumătate de oră până ce au fost salvaţi.

Şcolile, companiile şi aeroportul din Townsville, pe care aterizează turiştii care vor să ajungă la Marea Barieră de Corali, au rămas închise luni.

Comentarii

comentarii