Australia. Undă verde pentru distrugerea unui habitat al urșilor koala pentru extinderea unei cariere de piatră

in Business, EcoLIFESTYLE 27 October 2020 81 Views

Ministrul Mediului din Australia a dat unde verde pentru extinderea unei cariere de piatr─â, cu pre╚Ťul distrugerii a peste 50 de hectare din habitatul ur╚Öilor koala, din ora╚Öul Port Stephens. Oficialii au dat acest acord ├«n ciuda unei campanii care a durat mai multe luni ╚Öi ├«n care s-au implicat mai multe vedete.

Koala ar putea dispărea dintr-un stat australian din cauza defrișărilor

Peste 50 de hectare din habitatul koala din ora╚Öul Port Stephens vor fi rase ├«n urma deciziei ministrului Mediului, Sussan Ley. Decizia vine ├«ntr-un moment ├«n care guvernul ia ├«n calcul s─â adauge koala pe lista animalelor pe care de dispari╚Ťie. Parlamentul din regiunea New South Wales a avertizat c─â ur╚Öii koala ar putea disp─ârea din acest stat p├ón─â ├«n 2050 dac─â guvernul nu ia ac╚Ťiuni imediate privind pierderea habitatelor.

Ley a declarat c─â, ├«n urma evalu─ârii f─âcute de ministerul pe care ├«l conduce, s-a constatat c─â dezvoltarea carierei ÔÇ×nu ar afecta habitatul critic al koaleiÔÇŁ. Conservatorii locali consider─â, ├«ns─â, c─â aceast─â decizie este ÔÇ×sf├ó╚ÖietoareÔÇŁ, mai ales dup─â cea mai grav─â catastrof─â a statului din vara trecut─â.

Extinderea carierei de piatr─â ├«nseamn─â c─â 52 de hectare vor fi distruse pentru a duce produc╚Ťia de la 700.000 de tone pe an la 1,5 milioane, pentru a alimenta pia╚Ťa de construc╚Ťii din Sydney.

Ministrul Mediului ╚Öi-a motivat decizia, explic├ónd c─â ÔÇ×doar unul sau doi koalaÔÇŁ mai erau prezen╚Ťi ├«n zona de construc╚Ťie propus─â.

ÔÇ×Aceasta nu este o regiune ├«n care incendiile de vegeta╚Ťie au afectat popula╚Ťiile locale de koala ╚Öi, dup─â ce am analizat recomand─ârile speciali╚Ötilor, am aprobat propunereaÔÇŁ.

Potrivit condi╚Ťiilor impuse, dezvoltatorul va trebui s─â planteze 74 de hectare cu copaci prefera╚Ťi de koala. ├Äns─â plant─ârile vor fi realizate ├«n 10 ani, ├«n cinci etape.

Activiștii de mediu au întrebat ce ar trebui să facă koala după ce habitatul lor va fi distrus, subliniind că va fi nevoie de timp ca noii copaci să crească.

ÔÇ×Mai avem numai 200 sau 400 de koala ├«n zon─â. Pur ╚Öi simplu nu avem timp s─â a╚Ötept─âm s─â creasc─â. Ur╚Öii koala au nevoie de habitat acumÔÇŁ, a spus Parslow Redman pentru The Guardian.

Chris Gambian, directorul Consiliului pentru Conservarea Naturii din New South Wales, a declarat c─â nicio ac╚Ťiune de replantare a copacilor sau relocare a popula╚Ťiei ÔÇ×nu va compensa pierderea acelui habitat criticÔÇŁ.

Locuitorii din zonă au desfășurat o campanie, pe mai multe luni, în care au implicat vedete, pentru a-i cere ministrului Mediului să respingă proiectul.

Citește și: 

Ur┼čii koala r─âni┼úi ├«n timpul incendiilor australiene au fost elibera┼úi ├«n s─âlb─âticie

├Än jur de 350 de koala ar fi murit ├«ntr-un incendiu de vegeta╚Ťie din Australia

Numărul animalelor care au murit în incendiile din Australia a crescut la peste un miliard

Comentarii

comentarii