Australia: temperaturi record înregistrate în zeci de localități

in Schimbări Climatice 25 January 2019 40 Views

Șaptesprezece localități din sudul Australiei au înregistrat temperaturi maxime record, în timpul cel de-al doilea val de căldură consecutiv care a lovit partea sudică a continentului în această vară.

©News Corp Australia

Orașul Adelaide a avut cea mai caldă zi înregistrată vreodată, de 46.6 grade Celsius, relatează The Guardian. Orașul Port Augusta a înregistrat și el temperaturi record, de 49.5 grade Celsius.

În centrul și vestul Australiei, autoritățile locale au fost forțate să sacrifice 2.500 de cămile și aproximativ 100 de cai sălbatici care mureau de sete, conform The Guardian.

Săptămâna trecută au fost înregistrate zeci de temperaturi record, nouă dintre ele doar în New South Wales.

Aproximativ 40 de cai sălbatici morți au fost descoperiți lângă balta Apwerte Uyerreme, iar alți 50 de cai bolnavi au fost sacrificați. Regiunea înregistrase 12 zile consecutive cu peste 42 de grade Celsius.

Prognoza realizată de Agenția australiană de Meteorologie arăta că această vară va fi mai uscată și mai caldă ca de obicei, în parte ca rezultat al schimbărilor climatice.

În Adelaide, mii de vulpi zburătoare au căzut moarte din copaci din cauza temperaturilor ridicate, relatează The Independent.

Vremea deosebit de caldă a dus la pene de curent, pe măsură ce cererea de aer condiționat a crescut, iar generatoarele pe bază de cărbune nu au reușit să îi facă față.

Săptămâna trecută, temperaturile caniculare au dus la topirea asfaltului în localitatea Wauchope, la 373 de km nord de Sydney.

13 districte sunt amenințate de posibile incendii de vegetație, în timp ce autoritățile încearcă să stingă mai multe incendii pe continent și în statul insular Tasmania.  

Comentarii

comentarii