Australia vrea energie curata

in Energie 24 September 2007 142 Views

Primul ministru australian, John Howard, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, targetul national pentru productia de energie curata care va reduce costurile companiilor care trebuie sa tranzactioneze permise pentru emisiile de CO2.

Potrivit noii scheme, 30.000 de gigawati de energie pe ora trebuie sa vina din surse cum sunt cea solara sau eoliana sau din generatia combustibililor fosili procesul prin care carbonul este captat si stocat, in fiecare an, pana in 2020. Primul ministru a mai adaugat ca acest nou plan va ajuta la reducerea costurilor companiilor si nu in ultimul rand va reduce preturile energiei.

Initiativa guvernului a atras si reactii contrare, planul fiind etichetat ca inadecvat si un potential pas inapoi. "In viziunea noastra este un target care ne tine pe loc, proiectul nu va face nimic pentru a reduce emisiile", a declarat Denise Boyd de la Fundatia Australiana pentru Conservare, citata de Reuters.

Voci din industrie spun ca initiativa este laudabila pentru ca va promova investitiile in tehnologiile pentru energie curata. Howard, al carui guvern conservator s-a alaturat Statelor Unite in refuzul de a semna Protocolul de la Kyoto privind emisiile de gaze cu efect de sera, a spus in nenumarate randuri ca cresterea economica si solutiile climatice nu trebuie sa se excluda reciproc.

Foto: theage.com.au

Comentarii

comentarii