Autobuze electrice pentru clujeni

in Transport 13 July 2017 363 Views

Primăria Cluj-Napoca a finalizat licitația privind cumpărarea a 30 de autobuze electrice, a anunțat Emil Boc, primarul orașului, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Prețul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro.

Autobuze electrice pentru clujeni

Sursă: Facebook

Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, în maxim 9 luni de la semnarea contractului subsecvent (cel târziu martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elvețiene (85%) și buget local (15%). Următoarele 19 autobuze urmează să fie achiziționate din fonduri locale și europene”, a scris primarul municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, vor fi dotate cu wi-fi, camere video, aer condiționat și platformă joasă pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km și vor fi încărcate în 13 stații lente și rapide. Încărcarea lentă durează 6 ore, iar cea rapidă 10 minute.

Autobuzele au o garanție de 5 ani, costurile de mentenanță și piesele de schimb vor fi asigurate de firma câștigătoare, Solaris.

PMB anunță licitația pentru 400 de autobuze Euro 6 și o pregătește pe cea pentru autobuze electrice

La începutul lunii iulie, Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre privind achiziționarea unui număr maxim de 100 de autobuze electrice și infrastructura de încarcare necesară acestora.

 

Comentarii

comentarii