Autoritățile din Hong Kong cer unei nave cu deșeuri toxice să se întoarcă în România

in Revista presei 10 November 2016 77 Views

Autoritățile din Hong Kong au cerut miercuri unei companii de shipping să returneze în România, portul de origine, o navă conținând 123 de containere de deșeuri miniere toxice, informează cotidianul South China Morning Post, citat de Agerpres.

ship-562546_640

Departamentul de Protecție a Mediului din Hong Kong a informat că a fost înștiințat marți de transportator că va returna deșeurile în portul Constanța, dar deocamdată nu a precizat data la care va avea loc transportul. “Departamentul de Protecție a Mediului continuă să solicite companiei de shipping un interval de timp precis. Containerele nu pot părăsi terminalul înainte de a fi returnate la destinația de export”, a precizat un purtător de cuvânt.

Cele două loturi de containere au ajuns la terminalul de marfă Kwai Chung din Hong Kong după ce autoritățile din Malaezia au dejucat luna trecută tentativele de descărcare a opt containere de deșeuri miniere toxice la Port Klang. Nava cargo OOCL Charleston a revenit sâmbătă la Hong Kong, ultimul său port de plecare.

Potrivit unei anchete realizate de cotidianul malaezian Oriental Daily și publicația HK01 din Hong Kong, în luna decembrie 2015 o nava a plecat din România cu 2.723 de tone de deșeuri miniere toxice și între timp a încercat, fără succes, să descarce conținutul în diferite porturi din Asia. Printre porturile unde a încercat să facă acest lucru se numără Shanghai și Xiamen. Încărcătura navei este etichetată drept “mata de cupru”, dar se crede că ar conține substanțe periculoase precum arsenic și cadmiu.

Comentarii

comentarii