Australia construiește una din cele mai mari autostrăzi pentru mașini electrice

in EcoLIFESTYLE, Transport 9 October 2017459 Views

Australia construiește o autostradă de 2.000 de kilometri pentru mașinile electrice, care va fi dotată cu 18 stații de încărcare rapidă, cu capacitatea de a încărca o mașină în 30 de minute.

Australia construiește una din cele mai mari autostrăzi pentru mașini electrice

Super autostrada, cum o numesc australienii, se va întinde pe coasta de est a statului Queensland, de la Cairns până la Coolangatta pe coastă și apoi spre vest spre Toowoomba, mergând în paralel cu Marea Barieră de Corali.

Energia furnizată de stațiile de încărcare va fi produsă de panouri solare. Proiectul va costa 3 milioane de dolari, iar autostrada ar trebui să fie gata în februarie 2018.

În primul an, încărcarea va fi gratuită, pentru a încuraja utilizarea vehiculelor electrice. Proiectul a fost finanțat de guvern și are ca scop creșterea autovehiculelor electrice pe drumurile din Queensland, în prezent în număr de 700.

„Acest proiect este ambițios, dar ne dorim cât mai mulți participanți la revoluția vehiculelor electrice, ca parte a tranziției noastre către un viitor cu emisii scăzute”, a declarat Steven Miles, ministrul Mediului.

Acesta a mai declarat că, potrivit unui studiu privind energia gospodăriilor, jumătate din locuitorii statului Queensland ar lua în considerare un vehicul electric sau un hibrid, dacă și-ar cumpăra o mașină nouă în următorii doi ani.

Reprezentanți ai companiilor Audi, BMW, Hyundai, Jaguar Land Rover, Mercedes Benz și Mitsubishi și-au arătat susținerea față de proiect și au îndrumat și alte state să urmeze exemplul.

Directorul executiv de la Audi Australia, Paul Sansom, a declarat că șoferii de mașini electrice care călătoresc „pe distanțele mari dintre capitalele noastre trebuie să aibă încredere că vor găsi o stație de încărcare atunci când au nevoie de ea, chiar dacă aceștia conduc printr-o regiune necunoscută”.

Queensland este cel mai mare poluator cu emisii de dioxid de carbon din Australia, sectorul transporturilor reprezentând cea de-a doua sursă de emisii de carbon din acest stat, cu 21,1 milioane de tone în 2014, aproape dublu față de 1990.

Super autostrada australienilor va fi una dintre cele mai mari de acest fel, însă nici pe departe cea mai mare. Acest titlu îi revine autostrăzii Trans-Canada care are 8.000 de kilometri.

Australia construiește una din cele mai mari autostrăzi pentru mașini electrice

Comentarii

comentarii