Statele de pe Costa de Vest a Americii vor s─â construiasc─â o autostrad─â pentru vehicule electrice

in Transport 24 June 2020 84 Views

Un proiect presupune ca pe Costa de Vest a SUA s─â fie montate, p├ón─â ├«n 2025, 27 de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare a camioanelor electrice medii ╚Öi grele, folosite la transportul de marf─â. Camioanele diesel se num─âr─â printre cele mai poluante vehicule.

Nou─â companii din industria electricit─â╚Ťii ╚Öi dou─â agen╚Ťii sunt ├«n spatele West Coast Clean Transit Corridor Initiative, care vor ajuta statele California, Oregon ╚Öi Washington s─â-╚Öi reduc─â emisiile de gaze cu efect de ser─â ce provin din transporturi, cel mai mare contribuitor la emisiile de carbon din S.U.A.

Pentru c─â o p─âtrime din aceste emisii provin de la camioanele medii ╚Öi grele, cei implica╚Ťi ├«n ini╚Ťiativ─â propun instalarea de sta╚Ťii electrice pentru ├«nc─ârcare pe principalele rute pe care circul─â vehiculele care asigur─â transportul de m─ârfuri.

Proiectul, care ar costa 850 de milioane de dolari, ar presupune instalarea a 27 de sta╚Ťii p├ón─â ├«n 2025, la fiecare 80 de kilometri, pentru camioanele medii ╚Öi grele. P├ón─â ├«n 2030, 14 dintre acestea vor fi adaptate pentru a putea ├«nc─ârca ╚Öi camioane cu platforme mari. Cele mai multe sta╚Ťii vor fi ├«n California, ├«n timp ce ├«n Oregon vor fi cinci, iar ├«n Washington ÔÇô ╚Öase. Acest plan este pentru toat─â Coasta de Vest – Interstate 5 (I-5), dar ini╚Ťiativa include ╚Öi alte autostr─âzi importante.

ÔÇ×Rezultatele acestui studiu ofer─â o hart─â pentru utilit─â╚Ťile electrice din Washington, Oregon ╚Öi California pentru a ajuta la electrificarea transportului ├«ntr-o manier─â coordonat─âÔÇŁ, a declarat Katie Sloan, director al eMobility and Building Electrification For South California Edison, sponsor al proiectului. ÔÇ×Acest studiu vine ├«ntr-un moment ├«n care credem c─â investi╚Ťiile majore ├«n infrastructura de ├«nc─ârcare a vehiculelor electrice vor ajuta ├«n mod semnificativ la recuperarea economic─â dup─â Covid-19.ÔÇŁ

California a devenit primul stat care a reglementat standarde pentru camioanele electrice în acest an, un pas important pentru climat și sănătate publică. Camioanele diesel se numără printre cele mai poluante vehicule, iar un studiu publicat anul trecut a arătat că aproape jumătate din decesele premature la nivel global din cauza emisiilor de eșapament ale vehiculelor din 2015 s-au datorat vehiculelor diesel.

ÔÇ×Livrarea cu ajutorul vehiculelor electrice, transportul de marf─â ╚Öi alte transporturi comerciale pe autostrada I-5 ╚Öi autostr─âzile adiacente ne vor ajuta s─â ne apropiem de atingerea obiectivelor de energie curat─â ╚Öi de mediu ╚Öi vor ├«nsemna beneficii majore pentru s─ân─âtate pentru comunit─â╚Ťile din apropierea acestor autostr─âziÔÇŁ, a spus Eva DeCesaro, manager de produse senior la Electrificarea transporturilor pentru Pacific Power. ÔÇ×Acest lucru este valabil ├«n special pentru comunit─â╚Ťile dezavantajate care sunt afectate ├«n mod dispropor╚Ťionat de poluarea cu carbon.ÔÇŁ

Comentarii

comentarii