Avionul alimentat exclusiv cu energie solară face ocolul Pământului în 120 de ore

in Popular, Transport 6 January 2015 2,604 Views

Solar Impulse 2, avionul care se menține în văzduh doar cu energie de la Soare, va pleca la sfârșitul lunii februarie, în premieră mondială,  într-o călătorie în jurul lumii. Avionul, care are trei motoare electrice în plus față de predecesorul său, va traversa două oceane  și va zbura neîntrerupt timp de 120 de ore pornind din Abu Dhabi, scrie 20minutes.fr.

 

 

Solar impulse 2 este construit să reziste la turbulențe, are o anvergură a aripilor de 72 de metri, asemănătoare cu cea a unui Airbus A380, și cântărește 2.300 de kilograme. Odată ajuns pe aeroportul Al Bateen din Abu Dhabi, avionul va fi remontat, testat și reajustat. La sfârșitul acestei luni, va efectua câteva zboruri de încercare ca, apoi, la sfârșitul lunii februarie să-și ia zborul în jurul lumii.

Primul prototip, Solar Impulse, a reușit să zboare timp de 26 de ore dovedindu-și capacitatea de a înmagazina ziua suficientă energie în bateriile litiu cu care era prevăzut pentru a putea să zboare și în timpul nopții. Solar Impulse a intrat in istorie în iulie 2010, ca primul avion care a zburat nonstop doar cu ajutorul energiei solare. El a traversat SUA de la est la vest cu un motor electrizat alimentat doar cu energie solară.

De această dată însă, Solar Impulse 2 va zbura 120 de ore neîntrerupt, cinci zile și cinci nopți, timp necesar pentru a traversa Pacificul și Atlanticul. Andre Borschberg  si Bertrand Piccard, piloții care muncesc de 12 ani la acest proiect, și-au propus să facă turul lumii la bordul  Solar Impulse 2 și susțin că sunt deosebit de emoționați ”pentru că trăiesc, într-adevăr, un moment magic, și anume acela al misiunii de a face înconjurul lumii la bordul lui Solar Impulse 2”.

Citește și:

Solar Impulse 2 face ocolul Pământului ca să-i convingă pe industriași că viitorul aparține energiei curate

Comentarii

comentarii