„Azi Pentru Mâine” pe plaje: 7 tone de deșeuri colectate separat

in Business, CSR, EcoLIFESTYLE, Poluare 10 October 2019 61 Views

În trei luni ale programului „Azi pentru Mâine”, 130 de voluntari au colectat separat șapte tone de deșeuri, 32 de operatori HoReCa au semnat protocoale de colaborare pentru protejarea mediului, iar 50.000 de turiști au fost informați despre problema ambalajelor.

Colectarea separată a deșeurilor a avut loc pe aproape 17 kilometri de plajă din Mamaia, Eforie Nord și Sud, Venus și Saturn.

În cadrul proiectului desfășurat timp de trei luni, mai mult de 50 de operatori economici din zonă au fost consiliați cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru protejarea mediului, iar 32 dintre aceștia au semnat protocoale de colaborare. În plus, le-a fost oferită infrastructura pentru colectarea selectivă a deșeurilor din ambalaje.

În aceeași perioadă, aproape 50.000 de turiști au fost informați cu privire la problema deșeurilor de ambalaje, la măsurile pe care le pot lua pentru a se bucura de plaje curate și la soluția colectării separate pentru reciclare, pe care fiecare o poate transforma într-un obicei zilnic.

A doua etapă „Azi pentru Mâine” – Proiectul Azi pentru Mâine în Școală, ediția 2019 – începe în această toamnă în 33 de școli din București și din alte cinci județe ale țării. Proiectul include șapte școli din București, câte cinci din județele Vâlcea, Dolj, Constanța și Dâmbovița și șase școli din județul Călărași.

Peste 25.000 de elevi, părinți și profesori vor afla de la voluntarii proiectului informații despre colectarea separată a deșeurilor și despre reciclare. Ei vor participa la workshop-uri și activități interactive, pentru a înțelege cu adevărat importanța protejării mediului prin colectarea separată și reciclare. Școlile vor fi dotate cu pubele și containere de colectare selectivă.

Proiectul este inițiat de Asociația CSR Nest și finanțat de Fundația Coca-Cola.

Comentarii

comentarii