Baia Mare, primul ora┼č din Rom├ónia care cump─âr─â autobuze hibrid

in Transport 29 October 2018 53 Views

Prim─âria Baia Mare a lansat un anun┼ú de licita┼úie pentru achizi┼úia a 21 de autobuze hibrid, cu o valoare estimat─â de 41 de milioane de lei, potrivit datelor din noul Sistem Electronic de Achizi┼úii Publice (SICAP). Ora┼čul maramure┼čean este primul din ┼úar─â care cump─âr─â astfel de mijloace de transport ├«n comun.

Licita┼úia Prim─âriei Baia Mare┬áa fost lansat─â pe 23 octombrie┬á┼či prevede achizi┼úia de autobuze hibrid, autobuze electrice ┼či troleibuze. Valoarea estimat─â a investi┼úiei este de 70,59 milioane de lei, f─âr─â TVA.

Procedura de achizi┼úie este ├«mp─âr┼úit─â ├«n trei loturi. Primul lot prevede furnizarea a┬á21 autobuze┬áurbane cu podea complet cobor├ót─â pe toata suprafa┼úa disponibil─â pentru pasagerii ├«n picioare a autovehiculului, precum ┼či a┬á14 autobuze hibrid de 12 metri ┼či┬á7 autobuze hibrid de 18 metri. Valoarea estimat─â a acestui contract este de 41,15 milioane de lei, f─âr─â TVA.

Deșeurile de plastic ar putea fi folosite drept combustibil pentru mașinile hibride

Al doilea lot constă în furnizarea 6 troleibuze articulate în lungime de 18 metri cu podea complet coborâtă pe toata suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare a autovehiculului. Valoarea estimată a acestui contract este de 12,96 milioane de lei, fără TVA.

Iar al treilea lot presupune furnizarea 6 autobuze electrice cu podea parţial coborâtă, valoarea estimată a acestui contract fiind de 16,47 milioane de lei, fără TVA.

Ofertele pentru participarea la licita┼úie pot fi depuse p├ón─â pe 27 noiembrie. Achizi┼úiile, necesare pentru ├«nlocuirea parcului ├«nvechit de mijloace de transport ├«n comun al ora┼čului,┬ásunt eligibile pentru finan┼úare nerambursabil─â din fonduri europene, se mai arat─â ├«n anun┼úul de licita┼úie al Prim─âriei Baia Mare.

┼×i┬áPrim─âria Capitalei a anun┼úat c─â inten┼úioneaz─â s─â cumpere 100 de troleibuze autonome ┼či 130 de autobuze hibride cu aproximativ 488 de milioane de lei, cu TVA.

Comentarii

comentarii