Baia Mare, primul oraş din România care cumpără autobuze hibrid

in Transport 29 October 2018 143 Views

Primăria Baia Mare a lansat un anunţ de licitaţie pentru achiziţia a 21 de autobuze hibrid, cu o valoare estimată de 41 de milioane de lei, potrivit datelor din noul Sistem Electronic de Achiziţii Publice (SICAP). Oraşul maramureşean este primul din ţară care cumpără astfel de mijloace de transport în comun.

Licitaţia Primăriei Baia Mare a fost lansată pe 23 octombrie şi prevede achiziţia de autobuze hibrid, autobuze electrice şi troleibuze. Valoarea estimată a investiţiei este de 70,59 milioane de lei, fără TVA.

Procedura de achiziţie este împărţită în trei loturi. Primul lot prevede furnizarea a 21 autobuze urbane cu podea complet coborâtă pe toata suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare a autovehiculului, precum şi a 14 autobuze hibrid de 12 metri şi 7 autobuze hibrid de 18 metri. Valoarea estimată a acestui contract este de 41,15 milioane de lei, fără TVA.

Deșeurile de plastic ar putea fi folosite drept combustibil pentru mașinile hibride

Al doilea lot constă în furnizarea 6 troleibuze articulate în lungime de 18 metri cu podea complet coborâtă pe toata suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare a autovehiculului. Valoarea estimată a acestui contract este de 12,96 milioane de lei, fără TVA.

Iar al treilea lot presupune furnizarea 6 autobuze electrice cu podea parţial coborâtă, valoarea estimată a acestui contract fiind de 16,47 milioane de lei, fără TVA.

Ofertele pentru participarea la licitaţie pot fi depuse până pe 27 noiembrie. Achiziţiile, necesare pentru înlocuirea parcului învechit de mijloace de transport în comun al oraşului, sunt eligibile pentru finanţare nerambursabilă din fonduri europene, se mai arată în anunţul de licitaţie al Primăriei Baia Mare.

Şi Primăria Capitalei a anunţat că intenţionează să cumpere 100 de troleibuze autonome şi 130 de autobuze hibride cu aproximativ 488 de milioane de lei, cu TVA.

Comentarii

comentarii