Băncile se adaptează la mobilitatea electrică: a apărut creditul pentru românii care vor să cumpere un scuter electric

in Business, Transport 25 October 2019 120 Views

BNP Paribas Personal Finance București (Cetelem) în parteneriat cu Niumania, reprezentanța oficială în România a brandului Niu de scutere electrice smart, lansează un credit dedicat achiziţiei de scutere electrice.

Noul parteneriat comercial este parte a strategiei de business sustenabil pe care compania o dezvoltă în regiune și încurajează reducerea amprentei de carbon, vizând, totodată, generarea unui impact pozitiv pentru și în comunitate.

Astfel, românii interesați de achiziționarea unui scuter electric smart au posibilitatea de a accesa un produs financiar dedicat, ce presupune achitarea bunurilor în 12 rate fără dobândă. Suma minimă finanțată este de 300 de lei, iar suma maximă oferită de bancă este de 50.000 de lei.

Componenta smart a unui scuter este dată de posibilitatea de a-l conecta la dispozitivele portabile (telefon, tabletă, laptop), direct în Cloud. Aplicația permite accesul la GPS și beneficiază de alertă anti-furt și alarmă, funcționând, totodată, ca un centru de diagnosticare a potențialelor defecțiuni tehnice în timp real

Potrivit BNP Paribas, în țările europene cererea pentru scutere electrice a înregistrat creșteri semnificative în ultimii ani, iar preconizările pentru 2025, în zona euro, estimează un volum al vânzărilor de aproximativ 800 de milioane de euro pentru scutere și motociclete electrice și o rată anuală de creștere compusă de 26,2% pentru perioada prognozată.

„ Aceste estimări scot în evidență gradul mare de atractivitate al acestui tip de vehicule. Scuterele electrice sunt o alegere inspirată pentru toți cei care își doresc să se deplaseze rapid, într-o zi aglomerată. Au avantajul de a fi ușor de manevrat, nu generează costuri extra precum cele pentru combustibil, iar datorită motorizării 100% electrice sunt prietenoase cu natura, fiind un catalizator important în reducerea amprentei asupra mediului”, a declarat Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance București.

Adițional soluției de finanțare dedicate care presupune achitarea scuterelor în 12 rate cu 0% dobândă, banca are și un produs financiar complementar cu o perioadă de grație ce poate fi extinsă până la 60 de luni și care beneficiază de dobândă anuală de 11,8%.

“Considerăm că, în cazul României, situația nivelului de poluare este alarmantă întrucât valorile limită privind calitarea aerului au fost de mult depășite și sunt necesare soluții pentru un trafic mai puțin poluant”, afirmă Sebastian Scherl, CEO-ul lanțului de distribuție a scuterelor NIU în România.

Niu proiectează, produce și comercializează scutere electrice inteligente, ale căror autonomie poate depăși pragul de 140 de km și care ating viteze maxime de până la 70 de km pe oră. Preţurile sunt cuprinse între 1.799 euro şi 4.499 euro, în funcţie de model.

Comentarii

comentarii