Banii, principalul motiv pentru care departamentele IT se inverzesc

in Business 5 February 2008 88 Views

Costurile sunt principalul motiv care sta la baza inverzirii departamentelor IT, arata un studiu realizat de Standish Group. Raportul a analizat 10 factori care influenteaza trecerea la computere ecologice si a observant ca banii sunt pe primul loc. Organizatiile opteaza pentru produse si metode eficiente energetic pentru a tine costurile la un nivel scazut si pentru a evita facturile mari la energie, informeaza GreenerComputing.

Banii au stat in fruntea listei de motive pe parcursul intregului an, insa studiul recunoaste si impactul altor factori precum mandatele guvernamentale, problemele legate de spatiu sau nevoia de mai multi membri in comunitatea IT-ului ecologic.

Daca studiul Standish Group a analizat de ce se intampla trecerea la computere verzi, un alt studiu al Info-Tech Research Group a evaluat cat de repede se intampla schimbarea de trend in lume.

Raportul “Atitudini si actiuni verzi” a aratat faptul ca initiativele de inverzire a IT-ului in Statele Unite si Canada sunt in urma celor din Asia si Europa.

Diferentele sunt cauzate in special de infrastructura. Raportul arata faptul ca centrul de date mediu din America de Nord este vechi de un deceniu, pe cand in tarile in curs de dezvoltare din Asia acestea abia incep sa fie construite. Daca cele noi sunt verzi de la inceput, pentru a le inverzi pe cele vechi este nevoie de eforturi si de bani in plus.

Studiul realizat pa baza unui sondaj printre 2.000 de persoane la nivel mondial a gasit si o “prapastie” in ceea ce priveste masurile simple pentru a economisi energia. 75% dintre respondentii din Asia au spus ca organizatiile in care lucreaza au politici de inchidere a calculatoarelor cand nu sunt folosite, pe cand in America de Nord, doar 35% dintre cei intervievati au spus acelasi lucru.

Comentarii

comentarii