Bateria reîncărcabilă cu protoni deschide calea către moduri sustenabile de stocare a energiei

in Energie 9 March 201866 Views

Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â de la Universitatea RMIT din Melbourne, Australia au inventat bateria re├«nc─ârcabil─â cu protoni, care folose╚Öte ap─â ╚Öi carbon ├«n loc de litiu.

baterie proton

via MRIT

Bateria nu produce emisii de carbon ╚Öi poate stoca electricitate din surse regenerabile cu zero emisii, fiind prietenoas─â cu mediul ╚Öi mult mai ieftin─â dec├ót bateriile clasice cu litiu. De asemenea, poate stoca cu u╚Öurin╚Ť─â mai mult─â energie dec├ót bateriile cu litiu, fiind de dimensiuni mai reduse.

Bateria, care este ├«nc─â la stadiul de prototip, ar putea fi folosit─â ├«n stocarea electricit─â╚Ťii de la panouri fotovoltaice ├«n gospod─ârii. La scar─â larg─â ╚Öi cu unele modific─âri, aceast─â tehnologie ar putea fi folosit─â la stocarea energiei la scar─â medie, precum ╚Öi la alimentarea ma╚Öinilor electrice.

Green Report Shop Produse ECO

John Andrews, cercetător la Universitatea RMIT, a explicat că nevoia pentru tehnologii de stocare care folosesc materiale ieftine și abundente va crește pe măsură ce lumea se va îndrepta către energii regenerabile.

ÔÇ×Bateriile litiu-ion sunt bune ├«ns─â se bazeaz─â pe resurse limitate ╚Öi scumpe. Tehnologia hidrologic─â este ╚Öi ea eficient─â ├«ns─â loca╚Ťiile potrivite sunt limitate ╚Öi costul ar putea fi foarte ridicat. Avantajul este c─â vom stoca protoni ├«ntr-un material bazat pe carbon, care este abundent, ╚Öi ob╚Ťinem protoni din ap─â care este u╚Öor accesibil─â.ÔÇŁ

baterie protoni

Bateria va fi disponibil─â pe pia╚Ť─â ├«n urm─âtorii cinci-zece ani. Cercet─âtorii sper─â c─â bateria va fi putea fi folosit─â ├«n aplica╚Ťii ca bateria solar─â Tesla din Australia de Sud.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii