BEI va finan╚Ťa Enel cu 115 milioane de euro pentru a monta 14.000 de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare a vehiculelor electrice ├«n Italia

in Business, Transport 1 August 2018 14 Views

Banca European─â de Investi╚Ťii (BEI) colaboreaz─â cu Enel pentru instalarea a aproximativ 14.000 de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare a vehiculelor electrice p├«ntreg teritoriul Italiei, pe parcursul urm─âtorilor cinci ani.┬á Proiectul va fi implementat de Enel X Mobility, o subsidiar─â a Enel X, linia de business a Grupului Enel care se concentreaz─â pe dezvoltarea de produse inovatoare ╚Öi solu╚Ťii digitale.

Enel X Mobility va primi un ├«mprumut pe 10 ani ├«n valoare total─â de┬á115 milioane de euro, garantat de Enel SpA, dintre care 50 de milioane de euro au fost deja investi╚Ťi. ├Än ceea ce prive╚Öte BEI, care va suporta aproximativ 50% din investi╚Ťia total─â a Enel X Mobility, aceast─â┬átranzac╚Ťie face parte din principalele sale arii de activitate: finan╚Ťarea proiectelor care lupt─â ├«mpotriva schimb─ârilor climatice ├«n domenii precum inova╚Ťie ╚Öi mobilitate sustenabil─â.

Enel ╚Öi-a luat angajamentul de contribui ├«n mod semnificativ la dezvoltarea mobilit─â╚Ťii electrice ├«n Italia prin Programul Na╚Ťional propriu, ce are ca scop instalarea ├«n toat─â ╚Ťara a 7.000 de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare p├ón─â ├«n 2020, ajung├ónd la un total de 14.000 p├ón─â la finalul anului 2022, cu o investi╚Ťie total─â de aproximativ 300 de milioane de euro.

ÔÇŁVom construi o infrastructur─â extins─â ╚Öi avansat─â din punct de vedere tehnologic, care va ajuta la cre╚Öterea num─ârului de ma╚Öini electrice pe ╚Öoselele Italiei ╚Öi va genera beneficii semnificative pentru mediu, sistemul economic, pentru companii ╚Öi cet─â╚Ťeni, ├«mbun─ât─â╚Ťindu-le vie╚Ťile de zi cu zi, precum ╚Öi obiceiurile de c─âl─âtorie ╚Öi de consum,ÔÇŁ┬áa spus directorul general Enel, Francesco Starace.

Re╚Ťeaua extins─â de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare a Enel X va include sta╚Ťii Quick (22 kW) instalate ├«n zone urbane, precum ╚Öi sta╚Ťii Fast (50 kW) ╚Öi Ultra Fast (peste 150 kW) pentru ├«nc─ârcarea rapid─â ├«n zone extra-urbane. Peste 60% din sta╚Ťiile de ├«nc─ârcare vor fi instalate ├«n zone metropolitane mari ╚Öi ├«n alte ora╚Öe, ├«n timp ce restul vor asigura ini╚Ťial o acoperire na╚Ťional─â, pentru a sus╚Ťine c─âl─âtoriile de durat─â lung─â ╚Öi medie, ├«n zonele suburbane ╚Öi pe distan╚Ťe lungi.

ÔÇŁAvem o lung─â tradi╚Ťie de colaborare cu Enel ├«n ceea ce prive╚Öte proiectele orientate c─âtre probleme de mediu, care au ca scop maximizarea beneficiilor finale pentru consumatorii casnici ╚Öi ├Äntreprinderile Mici ╚Öi Mijlocii. Dup─â modernizarea centralelor electrice ╚Öi angajamentul nostru ├«n valoare de 1 miliard de euro ├«n vederea instal─ârii a 41 milioane de contoare digitale noi, acum suntem extrem de ├«nc├ónta╚Ťi s─â sus╚Ťinem acest proiect: ma╚Öinile electrice vor ajuta la ├«mbun─ât─â╚Ťirea vie╚Ťii popula╚Ťiei, rezult├ónd ├«n mai pu╚Ťin─â poluare ╚Öi mai pu╚Ťin zgomotÔÇŁ, a spus vice-pre╚Öedintele BEI, Dario Scannapieco.

Aceast─â infrastructur─â nou─â include ╚Öi sta╚Ťiile de ├«nc─ârcare ale proiectului EVA+ (Electric Vehicles Arteries), co-finan╚Ťat de Comisia European─â, care are ├«n vedere instalarea ├«n trei ani, pe rutele extra-urbane, a 180 de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare pentru vehiculele electrice cu autonomie de 400 km . Acestea vor fi disponibile pe pia╚Ť─â p├ón─â la finalul lui 2018, un important pas pentru adop╚Ťia acestei tehnologii de c─âtre publicul larg.

Pentru lansarea Programului Na╚Ťional, Enel X semneaz─â acorduri cu administra╚Ťiile locale ╚Öi regionale, precum ╚Öi cu institu╚Ťii publice ╚Öi companii private, pentru a proiecta infrastructuri ├«n zonele publice sau private cu acces deschis. Peste 350 de municipalit─â╚Ťi au semnat deja acorduri cu Enel X pentru instalarea infrastructurii de ├«nc─ârcare a ma╚Öinilor electrice.

Comentarii

comentarii