Beneficiile pentru sănătate ale mersului pe bicicletă

in EcoLIFESTYLE 3 June 2019 229 Views

Mersul pe bicicletă aduce numeroase beneficii sociale, economice și de mediu, iar unul dintre cele mai remarcabile efecte este impactul pe care îl are asupra sănătății celor care îl practică. Descoperă efectele pozitive ale ciclismului asupra sănătății.

  • Combate obezitatea

Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sănătate la nivel global, iar bicicleta este o modalitate bună de a o preveni. Mersul pe bicicletă ajută la arderea grăsimilor și a caloriilor și are un efect tonifiant asupra mușchilor picioarelor.

  • Ajută la combaterea diabetului

Mersul pe bicicletă este benefic pentru gestionarea diabetului. Studiile arată că nivelurile de glicemie au scăzut cu aproape jumătate într-o perioadă de 24 de ore după o plimbare cu bicicleta de intensitate moderată timp de o oră. În plus, ciclcismul ajută la ameliorarea retenției de apă și îmbunătățește circulația.

Biciclistul urban – un serial Green Report

  • Combate stresul

Mersul pe bicicletă ca o cale de a ne menține activi este un mod bun de a reduce stresul, anxietatea și depresia. Conform Mental Health Foundation, mersul pe bicicletă poate avea același efect pozitiv ca tratamentul medicamentos sau terapia.

  • Îmbunătățește condiția fizică

Mersul pe bicicletă este în principal un exercițiu aerobic, îmbunătățind circulația și capacitatea pulmonară, facilitând respirația adâncă. Mersul bicicletă este unul dintre cele mai sigure metode de a îmbunătăți condiția cardiovasculară, fiind o variantă recomandată și pentru cei cu probleme cardiace. De asemenea, ciclismul îmbunătățește echilibrul și coordonarea, având un impact pozitiv și asupra imunității.

  • Diminuează simptomele osteoartritei

Mersul pe bicicletă este benefic și în cazul osteoartritei, ajutând la întărirea mușchilor care stabilizează genunchii și permițându-le să absoarbă șocul în mod eficient. Ciclismul practicat în mod regulat ajută la lubrifierea articulațiilor genunchilor și reduce inflamația și durerea.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii