BERD este interesata sa finanteze in Romania proiecte energetice si de infrastructura

in Transport 11 September 2007 133 Views

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este interesata sa finanteze in Romania proiecte din domeniul energetic, precum si proiecte de infrastructura, a declarat directorul BERD, Olivier Descamps, in cadrul intalnirii avute cu premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, directorul BERD a precizat ca institutia sa doreste sa se implice in continuare in finantarea de proiecte de anvergura in Romania, dar si in sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii.

Premierul Tariceanu a apreciat prezenta BERD in Romania s a exprimat satisfactia Guvernului pentru intentia bancii de a finanta in continuare proiecte romanesti. Calin Popescu-Tariceanu a subliniat importanta domeniilor de interes ale BERD pentru dezvoltarea viitoare a Romaniei sia precizat ca institutia financiara europeana poate avea in aceste domenii o contributie de succes.

De asemenea, premierul Tariceanu a precizat ca un alt domeniu in care BERD este binevenita sa investeasca in Romania il constituie extinderea companiilor romanesti. Sful Executivului a aratat ca exista acum multe companii de succes cu capital romanesc care doresc sa isiextinda afacerile s in alte state.

Foto: www.ebrd.com

Comentarii

comentarii