BERD finan┼úeaz─â achizi╚Ťia de autobuze noi ├«n Bra┼čov┬á

in Business, Transport 15 December 2017 34 Views

Banca European─â pentru Reconstruc╚Ťie ╚Öi Dezvoltare va finan╚Ťa achizi╚Ťia a 105 autobuze noi Euro 6 ├«n Bra┼čov, care vor contribui┬ála reducerea emisiilor de CO2┬á┼či a altor poluan┼úi. Totodat─â autobuzele vor fi dotate cu rampe de acces pentru c─ârucioare, oferind o mai mare accesibilitate persoanelor cu dizabilit─â┼úi.

BERD finan┼úeaz─â achizi╚Ťia de autobuze noi ├«n Bra┼čov┬á

Potrivit unui comunicat al institu╚Ťiei financiae, vehiculele de transport ├«n comun vor fi achizi┼úionate de c─âtre Compania de Transport Public Bra╚Öov RATBv, beneficiarul ├«mprumutului BERD. Ca parte a pachetului de finan┼úare, banca va oferi servicii de asisten┼ú─â tehnic─â.

Consultan╚Ťa va include realizarea unui studiu de trafic ┼či a unui plan de transport pe termen lung, precum ┼či stabilirea unor┬áparametri de performan╚Ť─â ├«n cadrul contractelor-cadru de servicii┬á publice, contribuind astfel la modernizarea infrastructurii publice de transport din Bra┼čov.

O infrastructur─â ├«mbun─ât─â╚Ťit─â ajut─â nu doar economia local─â ci reprezent─â ╚Öi un stimul de dezvoltare a turismului ├«n regiuneÔÇŁ,┬áa declarat Matteo Patrone, Director Regional al BERD pentru Rom├ónia ┼či Bulgaria.

├Ämprumutul c─âtre Compania de Transport Public Bra┼čov (RATBv) face parte din Programul BERD pentru Mobilitate Durabil─â ┼či Acces la Transportul Rutier, program care finan┼úeaz─â ├«mbun─ât─â┼úirea infrastructurii ┼či a serviciilor de transport public din Rom├ónia.

BERD a investit în România peste 7,6 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în ţară.

Comentarii

comentarii