BERD finanţează achiziția de autobuze noi în Braşov 

in Business, Transport 15 December 201730 Views

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va finanța achiziția a 105 autobuze noi Euro 6 în Braşov, care vor contribui la reducerea emisiilor de COşi a altor poluanţi. Totodată autobuzele vor fi dotate cu rampe de acces pentru cărucioare, oferind o mai mare accesibilitate persoanelor cu dizabilităţi.

BERD finanţează achiziția de autobuze noi în Braşov 

Potrivit unui comunicat al instituției financiae, vehiculele de transport în comun vor fi achiziţionate de către Compania de Transport Public Brașov RATBv, beneficiarul împrumutului BERD. Ca parte a pachetului de finanţare, banca va oferi servicii de asistenţă tehnică.

Consultanța va include realizarea unui studiu de trafic şi a unui plan de transport pe termen lung, precum şi stabilirea unor parametri de performanță în cadrul contractelor-cadru de servicii  publice, contribuind astfel la modernizarea infrastructurii publice de transport din Braşov.

O infrastructură îmbunătățită ajută nu doar economia locală ci reprezentă și un stimul de dezvoltare a turismului în regiune”, a declarat Matteo Patrone, Director Regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Împrumutul către Compania de Transport Public Braşov (RATBv) face parte din Programul BERD pentru Mobilitate Durabilă şi Acces la Transportul Rutier, program care finanţează îmbunătăţirea infrastructurii şi a serviciilor de transport public din România.

BERD a investit în România peste 7,6 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în ţară.

Comentarii

comentarii