BERD ╚Öi BCR finan╚Ťeaz─â construirea unei fabrici de reciclare a uleiurilor industriale uzate ├«n Olteni╚Ťa

in Business, Poluare 6 December 2017 13 Views

BERD ┼či Banca Comercial─â Rom├ón─â (BCR) ofer─â un ├«mprumut sindicalizat de tip club ├«n valoare de 38,7 milioane de dolari companiei┬á Green Oil┬á&┬áLubes SRL pentru dezvoltarea, construc┼úia ┼či func┼úionarea unei fabrici de reciclare a uleiurilor industriale uzate┬á├«n Olteni╚Ťa, la 60 de kilometri de Bucure╚Öti.

BERD ╚Öi BCR finan╚Ťeaz─â construirea unei fabrici de reciclare a uleiurilor industriale uzate ├«n Olteni╚Ťa

Finan╚Ťarea face parte dintr-un program de investi╚Ťii al companiei ├«n valoare de 56 de milioane de dolari, al c─ârui scop este construirea unei instala╚Ťii de reciclare de 73.000 de tone metrice pe an,┬á Fabrica va recicla uleiuri industriale uzate ┼či le va transforma in uleiuri de baz─â pentru v├ónzare si refolosire ├«n industria auto ┼či ├«n alte sectoare industriale.

Green Oil & Lubes SRL face parte dintr-un grup de companii ├«nfiin╚Ťate de inginerul ╚Öi omul de afaceri indian Mazarali Kamumiya Saiyed. Grupul de companii va contribui la programul de investi╚Ťii cu 26 de milioane de dolari, ├«n timp ce restul de 30 de milioane de dolari vor fi asigura╚Ťi printr-un credit de investi╚Ťii cu particip─âri egale, acordat de BERD ╚Öi BCR.┬á

├Än cadrul aceluia┼či acord de finan┼úare, BCR va oferi 8,7 milioane de dolari pentru finan┼úarea nevoilor de capital de lucru ┼či recuper─ârii TVA-ului aferent dezvolt─ârii proiectului.

├Än medie, fiecare litru de lubrifiant genereaz─â 0,5 litri de reziduri. ├Än Rom├ónia, doar aproximativ 50 % din aceste de┼čeuri sunt colectate ┼či sunt, ├«n principal, folosite drept combustibil pentru producerea de energie termica, lucru care genereaz─â cantit─â╚Ťi semnificative de gaze cu efect de ser─â.

Compania se a╚Öteapt─â s─â colecteze majoritatea uleiurilor uzate reciclabile din ╚Ťar─â ╚Öi, ├«n schimb, s─â creeze un produs atractiv ╚Öi accesibil pentru clien╚Ťii locali. ├Än plus, investi╚Ťia de la Olteni╚Ťa va veni la pachet cu un transfer semnificativ de competen╚Ťe ╚Öi tehnologie, precum ╚Öi cu aproximativ 70 de noi locuri de munc─â.

BERD, ├«n cadrul strategiei privind Tranzi╚Ťia c─âtre Energia Verde, ├«╚Öi propune s─â-╚Öi creasc─â investi╚Ťiile ├«n acest domeniu la peste 40% din investi╚Ťiile anuale de afaceri p├ón─â ├«n 2020.

Banca este cel mai mare investitor instituţional din România, investind până în prezent aproape 7,5 miliarde de euro în aproape 400 de proiecte. În 2017, Banca a semnat peste 20 de proiecte în valoare de peste 400 milioane de euro.

Comentarii

comentarii