BERD și BCR finanțează construirea unei fabrici de reciclare a uleiurilor industriale uzate în Oltenița

in Business, Poluare 6 December 2017 44 Views

BERD şi Banca Comercială Română (BCR) oferă un împrumut sindicalizat de tip club în valoare de 38,7 milioane de dolari companiei  Green Oil & Lubes SRL pentru dezvoltarea, construcţia şi funcţionarea unei fabrici de reciclare a uleiurilor industriale uzate în Oltenița, la 60 de kilometri de București.

BERD și BCR finanțează construirea unei fabrici de reciclare a uleiurilor industriale uzate în Oltenița

Finanțarea face parte dintr-un program de investiții al companiei în valoare de 56 de milioane de dolari, al cărui scop este construirea unei instalații de reciclare de 73.000 de tone metrice pe an,  Fabrica va recicla uleiuri industriale uzate şi le va transforma in uleiuri de bază pentru vânzare si refolosire în industria auto şi în alte sectoare industriale.

Green Oil & Lubes SRL face parte dintr-un grup de companii înființate de inginerul și omul de afaceri indian Mazarali Kamumiya Saiyed. Grupul de companii va contribui la programul de investiții cu 26 de milioane de dolari, în timp ce restul de 30 de milioane de dolari vor fi asigurați printr-un credit de investiții cu participări egale, acordat de BERD și BCR. 

În cadrul aceluiaşi acord de finanţare, BCR va oferi 8,7 milioane de dolari pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru şi recuperării TVA-ului aferent dezvoltării proiectului.

În medie, fiecare litru de lubrifiant generează 0,5 litri de reziduri. În România, doar aproximativ 50 % din aceste deşeuri sunt colectate şi sunt, în principal, folosite drept combustibil pentru producerea de energie termica, lucru care generează cantități semnificative de gaze cu efect de seră.

Compania se așteaptă să colecteze majoritatea uleiurilor uzate reciclabile din țară și, în schimb, să creeze un produs atractiv și accesibil pentru clienții locali. În plus, investiția de la Oltenița va veni la pachet cu un transfer semnificativ de competențe și tehnologie, precum și cu aproximativ 70 de noi locuri de muncă.

BERD, în cadrul strategiei privind Tranziția către Energia Verde, își propune să-și crească investițiile în acest domeniu la peste 40% din investițiile anuale de afaceri până în 2020.

Banca este cel mai mare investitor instituţional din România, investind până în prezent aproape 7,5 miliarde de euro în aproape 400 de proiecte. În 2017, Banca a semnat peste 20 de proiecte în valoare de peste 400 milioane de euro.

Comentarii

comentarii