Berlin: 35.000 de protestatari au cerut o revoluție agricolă

35.000 de protestatari au mărșăluit sâmbătă pe străzile Berlinului, criticând agricultura industrială și cerând o transformare a sistemului care să susțină bunăstarea mediului, a animalelor și a micilor fermieri.

Protestul a coincis cu evenimentul anual „ International Green Week”, o conferință la care au participat 70 de miniștri agricoli din întreaga lume. Mulți dintre protestatari au ținut pancarte care scriau mesajul „Hrănitul este politic”.

Protestatarii chemați în străzi de aproximativ 100 de organizații au afirmat că pentru combaterea schimbărilor climatice și a extincției în masă este nevoie de o reorganizare a politicii agricole a Uniunii Europene, inclusiv a subvențiilor, care ajung la 60 de miliarde de euro anual în Uniunea Europeană.

Majoritatea fondurilor ajung la companii mai mari și sunt dedicate creșterii randamentului recoltelor. În schimb, banii ar trebui distribuiți mai bine pentru a evita închiderea micilor ferme și moartea satelor.

„Cu peste 6 miliarde de euro pe care Germania îi distribuie în fiecare an ca fonduri agricole UE, trebuie promovată transformarea agriculturii care este adaptată mediului și animalelor.”, a declarat Saskia Richartz, purtător de cuvânt al protestului.

Slow Food Europe au declarat pe Twitter că politicienii ar trebui să susțină determinarea micilor fermieri de a menține ferme prietenoase cu mediul, care sunt viitorul agriculturii, în loc să susțină agricultura industrială.

Co-liderul partidului Verzilor, Robert Habeck, a cerut consumatorilor să fie mai conștiincioși atunci când merg la cumpărături:

„Trebuie să scăpăm de obiceiul zilnic de a băga calorii în noi cât de repede posibil, indiferent de cum au fost obținute.”

DW relatează că un document de poziție publicat de 56 de organizații civile în cursul săptămânii trecute avertizează asupra efectelor negative ale industrializării agriculturii în detrimentul agriculturii la scară mică, susținând că aceasta din urmă este mai potrivită pentru ciclurile de viață ale solurilor, plantelor și animalelor. Agricultura ecologică este principalul mod de a combate sărăcia și a gestiona schimbările climatice globale.

Săptămâna trecută, mii de tineri au protestat în mai multe orașe europene împotriva lipsei măsurilor urgente de combatere a schimbărilor climatice.

spot_img

Ultimele știri