Bicicleta cu guler verde

in Revista 22 April 2010 224 Views

Numarul de aprilie pune luminile reflectoarelor pe implicatiile ecologice ale pietei productiei de biciclete. Cover story-ul din aceasta luna – ÔÇ×Bicicleta cu guler verdeÔÇŁ – povesteste despre mijlocul de transport cel mai eficient, cel mai rapid si cel mai sanatos atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator. Mai mult, bicicleta e un produs finit care urmeaza unui proces tehnologic verde si care creeaza slujbe verzi in noua economie cu emisii minime de carbon.

Nu ratati un interivu cu Rod Christie, directorul GE Energy pentru Europa centrala si de Est, care spune ca cele mai importante lucruri care puteau atrage in Romania investitorii in energii regenerabile sunt politicile si masurile de incurajare coerente si stabile. Tot la capitolul Business, aflati ca biocombustibilii romanesti sunt in pana, dupa ce UE a sistat ajutoarele financiare in domeniu, iar statul roman nu vrea sau nu poate sa ofere un sprijin pentru dezvoltare acestui sector.

Afla ce avantaje si dezavantaje au becurile economice in rubrica Pro & Contra, ce potential hidroenergetic are Romania intr-un interviu cu prof. univ. dr. ing. Dan Stematiu, sef al Catedrei de Constructii Hidrotehnice din cadrul Facultatii de Hidrotehnica din Bucuresti, in contextul sarbatoririi Zilei Mondiale a Apei, dar si cum se pot inscrie companiile romanesti in Green Business Index, un top al firmelor verzi lansat de Asociatia Green Revolution.

La capitolul Green living, aflam ca nu-i de joaca cu jucariile, acestea continand, de cele mai multe ori, chimicale care provoaca diferite complicatii la nivelul pielii, tubului digestiv sau aparatului respirator. Andra crede ca romanii refuza sa-si asume responsabilitatea pentru actiunile lor, iar neglijenta cu care isi trateaza propriul organism se traduce si in comportamentul fata de natura.33, aprilie 2010

Comentarii

comentarii