Bicicletele, tratate regește la BikeFest 2016

in EcoLIFESTYLE, Transport 31 August 2016 473 Views

Service gratuit, accesorii din lemn ╚Öi din materiale reciclate ╚Öi posibilitatea de a-╚Öi personaliza bicicleta. Pe l├óng─â competi╚Ťii, este ceea ce ├«i a╚Öteapt─â pe participan╚Ťii la BikeFest 2016, festival care va avea loc ├«n acest weekend ├«n Parcul Izvor.

bikefest biciclete

├Än perioada 3-4 septembrie 2016, ├«n Parcul Izvor din Bucure╚Öti va avea loc a ╚Öasea edi╚Ťie a festivalului de ciclism BikeFest. Organizatorii au preg─âtit dou─â curse prin curtea Palatului Parlamentului, un tur caritabil pe biciclete, competi╚Ťii cu premii, concerte ╚Öi alte activit─â╚Ťi de petrecere a timpului liber.

├Än plus, la BikeFest, bicicletele pot avea parte de tratament special. Posesorii lor pot cere s─â le fie efectuate gratuit reglaje, le pot personaliza sau dota cu diverse accesorii. Nu vor lipsi nici activit─â╚Ťile inedite pentru copii. Ace╚Ötia se vor putea plimba prin parc ├«n co╚Öul unor cargo-biciclete.

Cine se va îngriji de biciclete, la BikeFest

De repara╚Ťii sau regl─âri gratuite pentru biciclete se vor ocupa cei de la Ambulan╚Ťa de Biciclete ╚Öi cei de la Sir Fixalot. Dac─â primii au mai fost prezen╚Ťi la BikeFest, pentru cei din urm─â experien╚Ťa va fi una nou─â.

La standul Ambulan╚Ťei de Biciclete, participan╚Ťii ├«╚Öi pot duce bicicletele pentru verificare ╚Öi reglare gratuite. Proiectul a luat na╚Ötere acum un an ╚Öi jum─âtate, din ini╚Ťiativa multiplului campion na╚Ťional la ciclism R─âzvan Jug─ânaru. El promite clien╚Ťilor c─â preia orice biciclet─â defect─â ├«n maximum 24 de ore din momentul solicit─ârii ╚Öi o aduce ├«napoi reparat─â ├«n maximum 48 de ore.

Un serviciu similar, dar efectuat chiar ├«n locul ├«n care se afl─â bicicleta defect─â, ├«l asigur─â cei de la Sir Fixalot. Au o dub─â ├«n care au amenajat un service pentru biciclete. Cu ajutorul ei, se deplaseaz─â la locul solicitat, iar mecanicii rezolv─â pe loc problema. La BikeFest, vor asigura reglaje ╚Öi vor interveni ├«n cazul unor defec╚Ťiuni nea╚Öteptate din timpul curselor.

Cum s─â faci o biciclet─â s─â sar─â ├«n eviden╚Ť─â, la BikeFest

Pentru cei care nu mai vor o biciclet─â comun─â, organizatorii i-au invitat pe cei de la Bi╚ŤaColor. Este vorba de un atelier de vopsit din Bucure╚Öti, care personalizeaz─â ╚Öi recondi╚Ťioneaz─â biciclete. Promoveaz─â ├«n special bicicletele clasice sau vintage.

├Äns─â, dac─â utilizatorii nu sunt preg─âti╚Ťi de o schimbare radical─â ╚Öi definitiv─â, pot apela la accesorii pentru biciclet─â sau pentru ei ├«n╚Öi╚Öi. Pentru aceasta, vor fi prezen╚Ťi wOOdwish, OAKY ╚Öi┬áTurific.

La primele dou─â standuri men╚Ťionate, pasiona╚Ťii de biciclete vor g─âsi accesorii din lemn. Vor putea alege dintre ghidoane elegante ╚Öi colorate, pedale ╚Öi ap─âr─âtorile celor de la wOOdwish. Sau vor putea opta pentru ochelari cu rame din lemn, portofele ╚Öi tabachere din acela╚Öi material, din noua colec╚Ťie OAKY.

La fel ca ├«n anii trecu╚Ťi, Bogdan de la Turific va fi prezent la BikeFest. Va veni cu o serie de produse gata confec╚Ťionate, din materiale textile ╚Öi din bannere reciclate. ├Ä╚Öi va aduce ├«ns─â ╚Öi ma╚Öina de cusut ╚Öi materiale necesare pentru a produce ╚Öepci noi. ├Äi va invita pe participan╚Ťi s─â ├«l ajute s─â le coas─â pe loc, iar la final le va oferi gratuit celor care au contribuit.

Educarea publicului, un alt obiectiv al celor prezen╚Ťi la BikeFest 2016

Pentru a demonstra c─â nu doar aspectul este cel care conteaz─â c├ónd mergi pe biciclet─â, organizatorii i-au chemat pe cei de la Asphalt Freaks. Ace╚Ötia ofer─â bicicli╚Ötilor echipamente reflectorizante ÔÇ×cu personalitateÔÇŁ, spun ei. Se diferen╚Ťieaz─â de produsele clasice prin design. La BikeFest, vor pune la dispozi╚Ťia participan╚Ťilor stickere reflectorizante. ├Än plus, ├«i vor invita s─â creeze propriul design ╚Öi s─â ├«l aplice pe tricouri. Nu ├«n ultimul r├ónd, vor s─â le vorbeasc─â oamenilor prezen╚Ťi despre siguran╚Ťa ├«n trafic.

Un alt proiect cu o component─â educa╚Ťional─â prezent la BikeFest va fi cel al lui Marian Scafaru, cunoscut ca Uleiosul. Din 2014, Marian preia ulei uzat din gospod─âriile popula╚Ťiei ╚Öi ├«l duce la reciclat, transport├óndu-l doar cu cargo-biciclete. ├Än weekend, ├«╚Öi va aduce cargo-bicicletele la BikeFest ╚Öi va plimba gratuit prin parc copiii cu v├órste cuprinse ├«ntre 4 ╚Öi 12 ani. Vrea s─â ├«ncurajeze astfel folosirea acestui mod alternativ de transport.

Pe l├óng─â ini╚Ťiativele prezentate, vor mai veni la BikeFest reprezentan╚Ťii magazinelor ╚Öi ai produc─âtorilor de biciclete. Nu vor lipsi nici standurile unor arti╚Öti handmade ╚Öi ale unor organiza╚Ťii non-profit. Pute╚Ťi g─âsi mai multe detalii despre eveniment pe site-ul┬áBikeFest 2016.

Comentarii

comentarii