Bicicletele I’Velo, preferate de bucureșteni pentru o plimbare de weekend

in EcoLIFESTYLE, Recomandate 4 May 2015 427 Views

Vremea bună din ultima zi a săptămânii trecute a scos din case mii de bucureșteni dornici să profite de fiecare rază de soare, parcă pentru a răzbuna timpul morocănos de cu o zi înainte. Cele mai bune barometre pentru a măsura afluxul celor care au dorit să se relaxeze în aer liber s-au dovedit a fi centrele I’Velo din București, care au fost asaltate de cei dornici să se plimbe prin oraș sau pur și simplu să facă o tură de parc. Cu familia sau cu prietenii, oamenii au stat la cozi pentru a închiria o bicicletă din centrele I’Velo din București. 

Tineretului I'velo

Centrul I’Velo din Parcul Tineretului.

Centru inchirieri Tineretului

Coada s-a întins pe toată lățimea aleii principale din Parcul Tineretului.

Unul dintre miile de oameni care au închiriat bicicletele I’Velo este Adrian. Are 24 de ani și a terminat Universitatea de Arhitectură, iar timp de două sezoane a făcut parte din echipa I’Velo și, chiar dacă au trecut trei ani de atunci, a continuat să vină la centrele I’Velo în calitate de client.

Adrian I'Velo

Adrian

“În sezonul 2011 am fost în centrul I’Velo din Parcul Herăstrău, în zona Pescăruș, iar în sezonul 2012 am făcut parte din echipa de la centrul din Parcul Tineretului”, a povestit Adrian. Pentru el a fost locul de muncă perfect pentru perioada studenției. Din schimbările făcute în centrele I’Velo, Adrian a observat noul model de bicicletă. “Față de cele de acum trei sau patru ani acestea, deși sunt puțin mai grele, sunt mai compacte și mai ușor de manevrat și te poți strecura mai bine cu ele”, a comentat acesta.

Charles de Gaulle I'Velo

În așteptarea mult râvnitei biciclete.

Biciclit în familie

Plimbarea pe bicicletă este o modalitate ideală de a petrece timp cu familia. Vlad are nouă ani și a venit la centrul I’Velo din Piața Charles de Gaulle însoțit de părinții săi. Tatăl lui este un biciclist pasionat și se pare că a transmis acest microb și fiului său. “În tinerețe pedalam și câte 150 de kilometri zilnic. Dădeam o fugă cu bicicleta până la Ploiești, mâncam un covrig și o sana și mă întorceam în București”, a povestit tatăl lui Vald.

Vlad ala[turi de părinți la o plimbare în Parcul Herăstrău pe bicicletele I'Velo.

Vlad alături de părinți la o plimbare în Parcul Herăstrău pe bicicletele I’Velo.

 Ca fost ciclist de performanță, tatăl lui Vlad a mărturisit că visează ca în București să existe cel puțin o pistă de 10 kilometri care să îți permită să te poți bucura de o cursă fără obstacole.

Peste 37.000 de închirieri 

De la relansarea proeictului I’Velo, pe 21 martie, bicicletele galbene au fost închiriate de 37.531 de ori. Numai în București, săptămâna trecută, au fost închiriate peste 3.400 de biciclete, în cele trei centre. Cel mai solicitat a fost centrul I’Velo din parcul Tineretului cu 1860 de închirieri, urmat de centru din Piața Charles de Gaulle cu 1.215 de închirieri și cel din zona Arcul de Triumf, cu 333 de închirieri.  În țară, cele mai solicitate centre de închirieri săptămâna trecută au fost cele din Constanța și Oradea, cu 1115 închirieri, respectiv 450.

În sezonul 2015, centrele I‘Velo pot fi găsite în București – parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf și Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Şincai, Iași – Bulevardul Independenței, zona Fundației, Brașov – Piața Sfatului, Constanța – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Piața Unirii și Oradea, în Parcul 1 Decembrie.

Bicicletele I’Velo vor putea fi închiriate șapte zile din șapte, în intervalul 11:00 – 20:00, de luni până vineri, (ultima închiriere la ora 19:00) și 10:00 – 20:00, sâmbătă și duminică (ultima închiriere la ora 19:00). Tinerii sub 16 ani și pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. Tarifele de închiriere sunt: 4 lei pentru 1 ora și 15 lei pentru 24 de ore.

Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară cu sprijinul primăriilor din București, Brașov, Sibiu, Iași, Constantă, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Citește și:

14.000 de închirieri de la relansarea programului de bike-sharing I’Velo

Centrul I’Velo din Oradea este deschis de astăzi

Centrul de bike-sharing I’Velo din Iași s-a redeschis azi

Peste 1.000 de studenți au ales bicicletele studentObike într-o săptămână

Centrele de bike-sharing pentru studenți s-au deschis azi în București

Peste 23.000 de utilizatori ai bicicletelor studentObike în 2014

Peste 2.000 de oameni au închiriat bicicletele I’Velo în primul weekend după deschidere

„Șuetă pe bicicletă” a deschis sezonul I’Velo în București. O mie de închirieri în prima zi

Comentarii

comentarii