Bicicletele se inchiriaza gratuit in Beijing

in Transport 21 November 2008 119 Views

O companie chineza inchiriaza gratuit biciclete in districtele Chaoyang si Dongcheng din Beijing pentru promovarea transportului verde in capitala chineza, informeaza agentia de presa Xinhua.

Oamenii vor avea la dispozitie 200 de biciclete si doua mari parcari pentru acestea in districtele Chaoyang si Dongcheng, potrivit autoritatilor locale.

Astfel, cei interesati isi pot inchiria o bicicleta numai cu buletinul primind un card de acces la aceasta. La sfarsitul zilei, bicicletele trebuie returnate la cele doua parcari. Mai mult, daca bicicleta pateste ceva, utilizatorul nu este nevoit sa platesca daunele.

Compania Ibikemedia intentioneaza sa extinda acest serviciu in intreaga capitala chineza intr-o perioada de aproximativ 18 luni, potrivit managerului Ibikemedia, Li Weiwei. "Initiativa face parte din eforturile noastre de a ajuta comunitatea sa fie mai responsabila fata de mediu", a spus Li.

Firma de inchiriat biciclete a primit suma de 11,7 milioane de dolari de la un sponsor din Statele Unite. Bicicletele vor fi prevazute cu avertismente. Pana in prezent, Ibikemedia a semnat contracte cu 89 de hoteluri, sase universitati si doua comunitati din Beijing.

Comentarii

comentarii