Bijuterii eco la Saptamana Modei de la Londra

in EcoLIFESTYLE 23 September 2010 112 Views

Anul acesta, la Saptamana Modei din Londra si-au facut loc si bijuteriile eco, create din argint reciclat si resturi de pietre si materiale, scrie “Treehugger”.

Toate bijuteriile si hainele eco au fost prezentate la show-ul Estethica din cadrul London Fashion Week. In fiecare sezon, aceasta expozitie devine din ce in ce mai atractiva pentru designeri, iar anul acesta reuneste 37 de braduri diferite de imbracaminte si bijuterii eco.

Majoritatea bijuteriilor au fost realizate de catre designeri incepatori, prezenti pentru prima data la eveniment. Ei au prezentat creatii inspirate din traditia tarilor din care provin – Africa, Grecia, Spania, Suedia etc.

Unii dintre designeri sunt ecologisti convinsi si folosesc in creatiile lor materiale naturale sau ramase de la un cercel fara pereche, o bratara veche sau o brosa stricata.

Fie ca este vorba de pietre semipretioase africane, aur si argint reciclat, bucati de sticla, de os sau de ceramica, bijutierii eco vor sa transmita celor de la London Fashion Week ca moda poate avea un succes la fel de mare chiar si atunci cand are un impact mic asupra mediului.
 

Foto: Treehugger

Comentarii

comentarii