Bike2Work: Angajatul lunii este angajatul care merge pe biciclet─â

in Green Revolution, Recomandate 25 March 2015 530 Views

A venit prim─âvara, e timpul s─â l─âs─âm ma╚Öinile ├«n garaj ╚Öi s─â scoatem bicicletele pe str─âzi. Asocia╚Ťia Green Revolution ne provoac─â s─â mergem la serviciu pe biciclete. ├Än perioada 18 mai ÔÇô 28 iunie, angaja╚Ťii din Bucure╚Öti se pot al─âtura campaniei Bike2Work, un proiect co-finan╚Ťat de Uniunea European─â, care se desf─â╚Öoar─â sub umbrela Federa╚Ťiei Bicicli╚Ötilor Europeni (ECF) ╚Öi are ca principal scop ├«ncurajarea transportului angaja╚Ťilor spre ╚Öi de la munc─â cu bicicleta.

14633098854_49688ec1b4_z

Asocia╚Ťia Green Revolution s-a al─âturat acestui proiect ├«mpreun─â cu alte organiza╚Ťii din 11 state europene (Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Fran╚Ťa, Croa╚Ťia, Malta ╚Öi Bulgaria), participarea la acest proiect asigur├óndu-ne, ├«n mod oficial, un loc ├«n marea familie de bicicli╚Öti europeni.

Ce își propune campania Bike2Work?

  1. ┬áDeterminarea unui num─âr de 1.000 de angaja╚Ťi din Bucure╚Öti care s─â foloseasc─â bicicleta ca mijloc alternativ de transport de acas─â la job ╚Öi invers.
  2.  Atragerea și determinarea unui număr de 20 de companii care să adopte măsuri interne de sprijinire și încurajare a transportul pe bicicletă.

Fie c─â ai pedalat c├ónd erai copil, c─â n-ai pedalat niciodat─â, pedalezi ocazional sau pedalezi zilnic, Bike2Work ├«╚Ťi demonstreaz─â c├ót de distractiv este s─â mergi cu bicicleta la munc─â.

Prin proiectul Bike2Work se promoveaz─â bicicleta ca cel mai potrivit mijloc de transport alternativ pentru drumul c─âtre serviciu ╚Öi ├«napoi. Tot ce trebuie s─â fac─â un angajat este s─â-╚Öi conving─â doi colegi s─â i se al─âture ╚Öi s─â formeze o echip─â, iar fiecare membru al echipei va trebui s─â pedaleze de patru ori ├«n perioad─â 18 mai – 28 iunie. ├Änscrierile se fac aici.

Implicarea angaja╚Ťilor nu r─âm├óne nepremiat─â. Cine pedaleaz─â mai mult ╚Öi mai des are mai multe ╚Öanse de c├ó╚Ötig. La sf├ór╚Öitul fiec─ârei s─âpt─âm├óni, se vor organiza tombole ╚Öi se vor premia cei mai energici bicicli╚Öti ╚Öi cele mai active companii.

De asemenea, la finalul campaniei, se vor premia și:

  • Cel mai sportiv angajat biciclist
  • Cea mai bun─â echip─â
  • Cea mai prietenoas─â companie cu bicicli╚Ötii

Infografic

De ce e bine s─â te deplasezi pe biciclet─â:

/ești mai sănătos

/devii un model de implicare social─â pentru cei din jur

/ai un comportament responsabil fa╚Ť─â de mediul ├«nconjur─âtor

/po╚Ťi c├ó╚Ötiga premii

/faci economii ├«n bugetul personal (2.000 lei/an transport cu ma╚Öina vs 200/an transport cu biciclet─â pe o distan╚Ť─â medie de 7,5 km)

/interac╚Ťionezi cu ceilal╚Ťi colegi

/implicarea ta poate schimba via╚Ťa unui ora╚Ö

/ devii parte important─â dintr-un proiect european

/ evi╚Ťi poluarea, pentru c─â pe biciclet─â e╚Öti mai pu╚Ťin expus dec├ót oamenii din automobile!

Pute╚Ťi citi ╚Öi:

Peste 2.000 de oameni au ├«nchiriat bicicletele I’Velo ├«n primul weekend dup─â deschidere

ÔÇ×╚śueta pe biciclet─âÔÇŁ a deschis sezonul IÔÇÖVelo ├«n Bucure╚Öti. O mie de ├«nchirieri ├«n prima zi

Centrele de bike-sharing pentru studen╚Ťi s-au deschis azi ├«n Bucure╚Öti

Comentarii

comentarii