BikeFest, dincolo de competi╚Ťii

in Business, Green Revolution 12 September 2015 885 Views

Dac─â v─â face╚Ťi ast─âzi drum prin Parcul Izvor, ve╚Ťi da de o adun─âtur─â de ÔÇ×nebuniÔÇŁ frumo╚Öi, pe sau pe l├óng─â biciclete. V─â ve╚Ťi ├«ntreba, desigur, ce i-a apucat de au ignorat ploaia de diminea╚Ť─â ╚Öi mocirla de dup─â.

I-a ÔÇ×apucatÔÇŁ┬áBikeFest, festivalul pentru bicicli╚Öti pe care ├«l a╚Öteptau de prea mult timp ca s─â-l piard─â din cauza vremii. Unii au venit pentru competi╚Ťii ╚Öi premii, al╚Ťii pentru atmosfer─â ╚Öi workshop-uri. Dac─â vre╚Ťi s─â v─â al─âtura╚Ťi, nu e prea t├órziu. ├Änc─â pute╚Ťi c├ó╚Ötiga accesorii inedite pentru biciclete, pute╚Ťi da o tur─â pe trasee special amenajate ╚Öi v─â pute╚Ťi bucura de un concert E.M.I.L. V─â a╚Ötet─âm ├«n Parcul Izvor!

X-tream Biking, un traseu pentru cei cu spirit de aventur─â

La intrarea ├«n parc dinspre gura de metrou Izvor, ve╚Ťi vedea c├ó╚Ťiva bicicli╚Öti aventur├óndu-se pe un traseu amenajat din anvelope de tractor, pale╚Ťi ╚Öi sc├ónduri de lemn. Cu o u╚Öurin╚Ť─â de ne-explicat, b─âie╚Ťii se ridic─â ├«ntr-o roat─â, urc─â pe pale╚Ťi, sar de pe o anvelop─â pe alta, iar apoi coboar─â. Odat─â ajun╚Öi pe p─âm├ónt, doar echipamentul le mai tr─âdeaz─â profesionalismul.

 

extrem

 

Alex C├ól╚Ťea este unul dintre instructorii ╚ścolii de Sport.ro, cei care au pus la cale demonstra╚Ťiile. Alex se antreneaz─â de mai bine de 13 ani, dar, ├«n ultima perioad─â, o face doar ├«n timpul liber. Recunoa╚Öte c─â acest sport nu este pentru oricine.

Nu îi lăsăm pe amatori să încerce traseul pentru profesioniști. Însă, pentru doritori, am amenajat un traseu mai simplu.

Pe cei de la ╚ścoala de Sport.ro ├«i g─âsi╚Ťi ast─âzi ╚Öi maine, ├«n zona X-treme Biking.

Ceva mai departe, pe partea st├óng─â, imediat dup─â scen─â, g─âsi╚Ťi c├óteva corturi de unde v─â pute╚Ťi cump─âra componente ╚Öi accesorii pentru biciclete. Sau, cu pu╚Ťin noroc, le pute╚Ťi c├ó╚Ötiga.

Accesorii șic, pentru bicicliști cu stil

La cortul Turific v─â va ├«nt├ómpina Bogdan Neagu. Al─âturi de colega sa, Delia, confec╚Ťioneaz─â pe loc ╚Öepci din materiale textile. Dac─â le da╚Ťi o m├ón─â de ajutor, le primi╚Ťi gratuit.

sapta

Vizitator, ajut├ónd la confec╚Ťionarea propriei ╚Öepci.

Bogdan Neagu a terminat Facultatea de Design, iar acum 5 ani a plecat la un masterat ├«n Londra. Acolo, a descoperit cum poate ├«mbina dou─â dintre cele mai mari pasiuni ale sale: manufactura ╚Öi ciclismul. A╚Öa a ├«nceput s─â confec╚Ťioneze ╚Öepci pentru bicicli╚Öti.

turific

Bogdan Neagu, lucrând la o șapcă.

Pe prima a cusut-o de mână. Am făcut-o dintr-o rochie cumpărată de la un second hand.

├Äntors ├«n Rom├ónia, a ├«nfin╚Ťat Turific. La cerin╚Ťa clien╚Ťilor, ╚Öi-a diversificat gama de produse, iar acum coase ╚Öi benzi reflectorizante din resturi de prelate de camion, borsete ╚Öi portofele din bannere publicitare uzate sau saco╚Öe din materiale textile noi ╚Öi second-hand.

Dac─â v─â dori╚Ťi produsele lor sau vre╚Ťi s─â le face╚Ťi cadou,trebuie s─â ╚Öti╚Ťi c─â pre╚Ťurile sunt variate: o band─â reflectorizant─â cost─â 20 de lei, un portofel ÔÇô ├«ntre 50 ╚Öi 70 de lei, iar borsetele ÔÇô 100.

Produse pentru cei care vor s─â ias─â ├«n eviden╚Ť─â

L├óng─â cei de la Turific, ├«i g─âsi╚Ťi ╚Öi pe cei de la OAKY Bike. R─âzvan Blendea ╚Öi Cornel Floarea confec╚Ťioneaz─â manual cadre pentru biciclete, din lemn. Un astfel de cadru cost─â 1.500 de euro, iar o biciclet─â cu un cadru de lemn ajunge la 2.000-2.500 de euro, ├«n func╚Ťie de dot─âri.

bicicleta cadru

Pentru cei care nu se simt ├«nc─â preg─âti╚Ťi s─â fac─â o astfel de investi╚Ťie, cei de la OAKY Bike au preg─âtit un concurs. Vor oferi un suport pentru bidonul de ap─â celui care, inspirat de produsele expuse, va compune cea mai frumoas─â poezie.

 

poezie

Cei mai mul╚Ťi vizitatori ai standului OAKY Bike sunt impresiona╚Ťi de design, dar sunt sceptici. R─âzvan ╚Öi Cornel ├«i asigur─â ├«ns─â de rezisten╚Ťa produselor:

Lemnul e caramelizat, porii sunt astupa╚Ťi, ╚Öi pe exterior, ╚Öi pe interior. E ca ╚Öi cum ar fi ├«mp─âiat. Iar ├«n ceea ce prive╚Öte greutatea, e comparabil─â cu cea a unui cadru din aluminiu.

La fel de interesant─â ca produsele OAKY Bike este ╚Öi povestea lor de ├«nceput. Cornel a sculptat primul cadru dup─â ce prietena lui l-a rugat s─â-i cumpere o biciclet─â. Mai ├«n glum─â, mai ├«n serios, i-a spus c─â-i face una, din lemnul care ├«i r─âmasese de la construc╚Ťia por╚Ťilor casei sale. S-a ╚Ťinut de cuv├ónt, iar apoi s-a g├óndit c─â arputea folosi conceptul pentru a vinde.

Dac─â vre╚Ťi s─â descoperi╚Ťi ╚Öi alte produse sau pove╚Öti la fel de interesante, pute╚Ťi veni La BikeFest, ├«n Parcul Izvor, ast─âzi ╚Öi m├óine.

Comentarii

comentarii