BikeFest, dincolo de competiții

in Business, Green Revolution 12 September 2015 875 Views

Dacă vă faceți astăzi drum prin Parcul Izvor, veți da de o adunătură de „nebuni” frumoși, pe sau pe lângă biciclete. Vă veți întreba, desigur, ce i-a apucat de au ignorat ploaia de dimineață și mocirla de după.

I-a „apucat” BikeFest, festivalul pentru bicicliști pe care îl așteptau de prea mult timp ca să-l piardă din cauza vremii. Unii au venit pentru competiții și premii, alții pentru atmosferă și workshop-uri. Dacă vreți să vă alăturați, nu e prea târziu. Încă puteți câștiga accesorii inedite pentru biciclete, puteți da o tură pe trasee special amenajate și vă puteți bucura de un concert E.M.I.L. Vă aștetăm în Parcul Izvor!

X-tream Biking, un traseu pentru cei cu spirit de aventură

La intrarea în parc dinspre gura de metrou Izvor, veți vedea câțiva bicicliști aventurându-se pe un traseu amenajat din anvelope de tractor, paleți și scânduri de lemn. Cu o ușurință de ne-explicat, băieții se ridică într-o roată, urcă pe paleți, sar de pe o anvelopă pe alta, iar apoi coboară. Odată ajunși pe pământ, doar echipamentul le mai trădează profesionalismul.

 

extrem

 

Alex Câlțea este unul dintre instructorii Școlii de Sport.ro, cei care au pus la cale demonstrațiile. Alex se antrenează de mai bine de 13 ani, dar, în ultima perioadă, o face doar în timpul liber. Recunoaște că acest sport nu este pentru oricine.

Nu îi lăsăm pe amatori să încerce traseul pentru profesioniști. Însă, pentru doritori, am amenajat un traseu mai simplu.

Pe cei de la Școala de Sport.ro îi găsiți astăzi și maine, în zona X-treme Biking.

Ceva mai departe, pe partea stângă, imediat după scenă, găsiți câteva corturi de unde vă puteți cumpăra componente și accesorii pentru biciclete. Sau, cu puțin noroc, le puteți câștiga.

Accesorii șic, pentru bicicliști cu stil

La cortul Turific vă va întâmpina Bogdan Neagu. Alături de colega sa, Delia, confecționează pe loc șepci din materiale textile. Dacă le dați o mână de ajutor, le primiți gratuit.

sapta

Vizitator, ajutând la confecționarea propriei șepci.

Bogdan Neagu a terminat Facultatea de Design, iar acum 5 ani a plecat la un masterat în Londra. Acolo, a descoperit cum poate îmbina două dintre cele mai mari pasiuni ale sale: manufactura și ciclismul. Așa a început să confecționeze șepci pentru bicicliști.

turific

Bogdan Neagu, lucrând la o șapcă.

Pe prima a cusut-o de mână. Am făcut-o dintr-o rochie cumpărată de la un second hand.

Întors în România, a înfințat Turific. La cerința clienților, și-a diversificat gama de produse, iar acum coase și benzi reflectorizante din resturi de prelate de camion, borsete și portofele din bannere publicitare uzate sau sacoșe din materiale textile noi și second-hand.

Dacă vă doriți produsele lor sau vreți să le faceți cadou,trebuie să știți că prețurile sunt variate: o bandă reflectorizantă costă 20 de lei, un portofel – între 50 și 70 de lei, iar borsetele – 100.

Produse pentru cei care vor să iasă în evidență

Lângă cei de la Turific, îi găsiți și pe cei de la OAKY Bike. Răzvan Blendea și Cornel Floarea confecționează manual cadre pentru biciclete, din lemn. Un astfel de cadru costă 1.500 de euro, iar o bicicletă cu un cadru de lemn ajunge la 2.000-2.500 de euro, în funcție de dotări.

bicicleta cadru

Pentru cei care nu se simt încă pregătiți să facă o astfel de investiție, cei de la OAKY Bike au pregătit un concurs. Vor oferi un suport pentru bidonul de apă celui care, inspirat de produsele expuse, va compune cea mai frumoasă poezie.

 

poezie

Cei mai mulți vizitatori ai standului OAKY Bike sunt impresionați de design, dar sunt sceptici. Răzvan și Cornel îi asigură însă de rezistența produselor:

Lemnul e caramelizat, porii sunt astupați, și pe exterior, și pe interior. E ca și cum ar fi împăiat. Iar în ceea ce privește greutatea, e comparabilă cu cea a unui cadru din aluminiu.

La fel de interesantă ca produsele OAKY Bike este și povestea lor de început. Cornel a sculptat primul cadru după ce prietena lui l-a rugat să-i cumpere o bicicletă. Mai în glumă, mai în serios, i-a spus că-i face una, din lemnul care îi rămasese de la construcția porților casei sale. S-a ținut de cuvânt, iar apoi s-a gândit că arputea folosi conceptul pentru a vinde.

Dacă vreți să descoperiți și alte produse sau povești la fel de interesante, puteți veni La BikeFest, în Parcul Izvor, astăzi și mâine.

Comentarii

comentarii