BikeFest, pentru cei care depășesc orice piedică din pasiune pentru sport

in EcoLIFESTYLE 30 August 2018 49 Views

Pentru cea de-a opta ediție a BikeFest, organizatorii, Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, au considerat că e momentul pentru ceva în plus. Pentru prima dată, participarea la concursul de bicicletă URBAN RACE (Urban Race MTB și Urban Race ROAD) este condiționată de achitarea unei taxe în valoare de 50 de lei, care va fi donată Comitetului Național Paralimpic pentru a ajuta sportivii paralimpici să participe la diverse competiții. 

Banii donați de concurenții BikeFest vor fi folosiți pentru a ajuta sportivii paralimpici români să participe la cât mai multe competiții sportive. Săptămâna trecută, la Campionatele Europene de Atletism, am câștigat o medalie de bronz la proba de 200 de metri. De asemenea, eforturile sportivilor paralimpici români, au fost răsplătite cu două prezențe pe locul 4, două prezențe pentru locul 5 și două prezențe pentru locul 6”, a declarat, pentru Green Report, Sally Wood-Lamont, președintele Comitetului Național Paralimpic.

Pentru noi, fiecare participare, la orice concurs, reprezintă un pas important în integrarea sportivilor. Ne dorim să participăm la cât mai multe campionate. Românii trebuie să înțeleagă că și sportivii paralimpici reprezintă o elită”, a subliniat președintele Comitetului Național Paralimpic.

Formularul de înscriere il puteti gasi si completa aici http://bikefest.ro/inscrie-te. Ridicarea kiturilor de concurs se va face în zilele de joi si vineri, 30 și 31 august august, între orele 17:00 și 21:00, din Parcul Izvor.

BikeFest susține cauza sportivilor paralimpici români

Traseu unic pentru cursele de bicicletă

Și anul acesta, concursul Urban Race – MTB (dedicată mountain biker-ilor) & ROAD (pentru iubitorii curselor de șosea) va beneficia de sprijinul și experiența echipei NoMad.

Cele două curse au oră de start și premii diferite și se vor desfășura atât pe aleile cu dale din curtea Palatului Parlamentului, care presupun urcări și coborâri solicitante, cât și pe bulevardele din jurul acestuia și din Parcul Izvor.

Este un traseu complex și virajat, astfel încât să evidențieze și tehnica, nu doar puterea. Cursa va avea un traseu unic.

Urban MTB va începe la ora 9:00 și se va încheia la 10:00, plus o tura. Traseul va avea 5.9 km. Cursa Urban Race ROAD va începe la ora 11:00 și se va încheia la 12:00, plus o tura. O tura va avea 5,5 km. Criteriul de bază pentru finalizarea competiției este parcurgerea traseului într-o ora, plus un tur.

VIDEO Cum să pedalezi ca un profesionist la BikeFest. Sfaturi de la un specialist

Valoarea premiilor în bani

Locul I (masculin / feminin): 1.000 lei

Locul II (masculin / feminin): 700 lei

Locul III (masculin / feminin): 500 lei

Locul IV (masculin / feminin): 400 lei

Locul V (masculin / feminin): 300 lei

Locul VI (masculin): 250 lei

Locul VII (masculin): 200 lei

Music and Cycling la BikeFest

Comentarii

comentarii