BikeFest susține cauza sportivilor paralimpici români

in EcoLIFESTYLE, Recomandate, Slider homepage 23 August 2018 58 Views

Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, cu sprijinul Camerei Deputaților, vă invită în 1 și 2 septembrie, în Parcul Izvor din București, la cea de-a opta editie a BikeFest. De la prima ediție și până în prezent, peste 30.000 de oameni au sărbătorit bicicleta și tot ce aduce ea în viețile noastre: bucurie, entuziasm, prietenie, sănătate și – nu chiar în ultimul rând – competitivitate și sportivitate.

Pentru prima dată, participarea la concursul de bicicletă URBAN RACE (Urban Race MTB și Urban Race ROAD) este condiționată de achitarea unei taxe, care va fi donată Comitetului Paralimpic Român pentru a ajuta sportivii paralimpici să participe la Jocurile Paralimpice de la Tokyo din 2020.

Ne bucurăm să organizăm, pentru al optulea an consecutiv, un eveniment pentru iubitorii de bicicletă. BikeFest este un eveniment despre bicicliștii pentru care ziua începe cu bicicleta și se termină tot cu ea, pentru care «pe două roți» înseamnă un stil de viață, locul unde se întâlnesc cu prietenii lor. Continuitatea lui nu face decât să ne consolideze convingerea că Biciclistul urban este noul locuitor al Bucureștiului. Am pregătit împreună cu partenerii noștri un adevărat festival al biciclistului urban, cu multe activități, cu Urban Race – MTB & ROAD – cea mai tare tură cu bicla prin oraș! Te asigurăm că este cel mai bun moment să îți iei bicicleta și să o lași să scoată ce e mai bun din tine. În plus, din distracția noastră mai iese ceva bun: toți banii strânși din înscrieri se duc la sportivii paralimpici“, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

În 2009 am început să investim în proiectul I’Velo pentru că eram convinși ca Bucureștiul are nevoie de o schimbare de mentalitate în ceea ce privește transportul urban. De atunci sărbătorim, în fiecare toamnă, împreună cu voi, mersul pe bicicletă. Vino și tu alături de prietenii tăi la BikeFest 2018 și susține transportul alternativ și sustenabil!”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank.

Traseu unic pentru cursele de bicicletă

Și anul acesta, concursul Urban Race – MTB (dedicată mountain biker-ilor) & ROAD (pentru iubitorii curselor de șosea) va beneficia de sprijinul și experiența echipei NoMad.

Cele două curse au oră de start și premii diferite și se vor desfășura atât pe aleile cu dale din curtea Palatului Parlamentului, care presupun urcări și coborâri solicitante, cât și pe bulevardele din jurul acestuia și din Parcul Izvor.

Este un traseu complex și virajat, astfel încât să evidențieze și tehnica, nu doar puterea. Cursa va avea un traseu unic.

Urban MTB va începe la ora 9:00 și se va încheia la 10:00, plus o tura. Traseul va avea 5.9 km. Cursa Urban Race ROAD va începe la ora 11:00 și se va încheia la 12:00, plus o tura. O tura va avea 5,5 km. Criteriul de bază pentru finalizarea competiției este parcurgerea traseului într-o ora, plus un tur.

Valoarea premiilor în bani

  1. Locul I (masculin / feminin): 1.000 lei
  2. Locul II (masculin / feminin): 700 lei
  3. Locul III (masculin / feminin): 500 lei
  4. Locul IV (masculin / feminin): 400 lei
  5. Locul V (masculin / feminin): 300 lei
  6. Locul VI (masculin): 250 lei
  7. Locul VII (masculin): 200 lei

Formularul de înscriere il puteti gasi si completa aici http://bikefest.ro/inscrie-te. Ridicarea kiturilor de concurs se va face în zilele de joi si vineri, 30 și 31 august august, între orele 17:00 și 21:00, din Parcul Izvor.

Super concerte cu Unflicted, Cred ca sunt extraterestru, Macanache & The Putreds

Pe lângă cele două curse, organizatorii au pregătit și alte competiții: Speed Race – pentru cei care au nevoie să-și testeze nivelul adrenalinei la cea mai rapidă competiție, Flinstone Race – cura bicicletelor fără pedale, Cupa Mondială de cornete și invizoace – readucerea aminte a jocurilor copilăriei.

Seara de sâmbătă va fi încheiată de un super concert cu Cred Ca Sunt ExtraterestruUnflictedMacanache si The Putreds

Alte evenimente

Energy Boutique la BikeFest – Sistemul National de Reciclare a Bateriilor aduce Energy Boutique va colecta baterii uzate și va oferi drept premii accesorii pentru bicicliști (inbus, pompa, kit vulcanizare), tricouri și premiul cel mare, pentru cea mai mare cantitate de baterii predate – o brățară fitness Fitbit Alta.

Amsterdam Stories/Talcioc: un proiect care prezintă biciclete cu poveste, aduse din Amsterdam. Cele mai multe dintre ele sunt Gazelle si Batavus, mărci cunoscute și de calitate. Amsterdam Stories este despre pasiunea pentru biciclete.

Playground Area: Cei mici si cei mari vor avea o zona special amenajata, unde vor participa la cele mai fun competitii, activitati de relaxare, ateliere, jocuri ale copilariei, face painting.

FOTO Cum să arzi până la 1000 de calorii pe oră la BikeFest

Ca la fiecare ediție va avea loc și un maraton de cycling, pentyru anul acesta Green Revolution și Music & Cycling anunță LET’S ROCK THE 90’s SPIRIT, un regal de cycling (5 ore de pedalat) în compania celor mai buni instructori din țară.

Pentru detalii despre BikeFest 2018, accesați: www.bikefest.ro

Comentarii

comentarii