Bilete de tren, cu 10% mai ieftine în Germania

in EcoLIFESTYLE, Transport 2 January 2020 156 Views

├Äncep├ónd de miercuri, din prima zi a lui 2020, unele bilete de tren din Germania sunt mai ieftine cu 10%. M─âsura, care face parte dintr-un pachet mai mare de schimb─âri, este menit─â s─â reduc─â amprenta de carbon a ╚Ť─ârii.

Compania feroviar─â german─â Deutche Bahn a anun╚Ťat c─â, ├«ncep├ónd din 2020, pre╚Ťurile pentru cei care merg cu trenul dintr-un land ├«n altul al Germaniei pe distan╚Ťe mai mari de 50 de kilometri sunt mai ieftine cu 10%, potrivit Deutsche Welle.

M─âsura este posibil─â dup─â ce, ├«ncep├ónd cu luna ianuarie, TVA-ul pentru transportul feroviar pe distan┼úe lungi va fi redus de la 19 la 7%, pentru a face c─âl─âtoriile cu trenul mai atractive. Astfel, compania va folosi aceast─â reducere de TVA pentru ieftinirea biletelor. De asemenea, vor fi reduse pre╚Ťurile ╚Öi pentru alte servicii, cum ar fi transportul bicicletelor.

Planul Deutche Bahn include ╚Öi reducerea pre╚Ťurilor pentru c─âl─âtoriile de peste 50 de kilometri ├«n cadrul aceleia╚Öi regiuni, dar aceast─â m─âsur─â va intra ├«n vigoare abia peste ╚Öase luni. Compania privat─â, al c─ârei singur ac╚Ťionat este statul german, estimeaz─â c─â reducerea pre╚Ťurilor va aduce ├«nc─â cinci milioane de c─âl─âtori pe an. P├ón─â ├«n 2026, Deutche Bahn va investi 12 miliarde de euro ├«n trenuri noi.

Parlamentul german a aprobat pachetul de combatere a schimb─ârilor climatice

Ieftinirea biletelor de tren face parte dintr-un pachet mai mare de combatere a schimb─ârilor climatice sus╚Ťinut de cancelarul Angela Merkel ╚Öi votat la jum─âtatea lunii decembrie.

Acordul privind pachetul climatic se refer─â, de asemenea, la indemniza╚Ťia pentru naveti┼čti: aceasta ar trebui s─â creasc─â de la 30 la 35 de eurocen┼úi pe kilometru pentru anii 2021 ÔÇô 2023 ╚Öi la 38 de eurocen╚Ťi pentru anii 2024-2026.

O alt─â m─âsur─â prevede taxarea sporit─â din anul 2021 a emisiilor de CO2 ├«n transporturi ┼či construc┼úii. Astfel, vor cre┼čte pre┼úurile combustibililor fosili, precum c─ârbunele, petrolul ┼či gazele, cu obiectivul de a face mai atr─âg─âtoare pentru industrie ┼či consumatori tehnologiile mai pu┼úin poluante.

Comentarii

comentarii