Bill Gates va investi 2 miliarde de dolari pentru a preveni schimb─ârile climatice

in Schimb─âri Climatice 17 February 2021 60 Views

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, vede aparent c─â lupta ├«mpotriva schimb─ârilor climatice nu numai ca o sarcin─â gigantic─â care afecteaz─â pe toat─â lumea, ci ╚Öi ca o oportunitate pentru noi investi╚Ťii.┬á

Dup─â cum a spus Gates ├«ntr-un interviu pentru publica┼úia Handelsblatt, el inten╚Ťioneaz─â s─â investeasc─â ├«n total aproximativ dou─â miliarde de dolari ├«n proiecte ╚Öi startup-uri care lucreaz─â pentru a opri schimb─ârile climatice ├«n urm─âtorii cinci ani. Gates este ├«nc─â unul dintre cei mai boga╚Ťi oameni din lume, cu o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

110 miliarde de dolari anual pentru cercetare

Pentru a evita o catastrof─â climatic─â, sunt necesare numeroase inova╚Ťii, a spus Gates ├«n interviu. Nu este imposibil, dar totu╚Öi este foarte, foarte dificil, a ad─âugat el. ├Än noua sa carte, Gates cere, printre altele, ca omenirea s─â se str─âduiasc─â s─â elimine toate emisiile de CO2 p├ón─â ├«n 2050.

Gates a cerut, de asemenea, o cre┼čtere de cinci ori a investi┼úiilor guvernamentale ├«n cercetarea energiei curate ┼či a altor inova┼úii climatice din ├«ntreaga lume ├«n urm─âtorul deceniu.

Acesta estimează că va fi nevoie de cel puţin 110 miliarde de dolari anual pentru cercetare.

Pentru a evita iminenta catastrof─â climatic─â, trebuie s─â existe schimb─âri ├«n economie care ar trebui s─â aib─â loc mai repede dec├ót oric├ónd. Aceasta ar include taxe pe emisiile de CO2, tranzac╚Ťionarea certificatelor ╚Öi investi╚Ťii masive ├«n surse alternative de energie, cum ar fi energia solar─â ╚Öi energia eolian─â.

Printre altele, Gates a cerut guvernelor din ├«ntreaga lume s─â multiplice investi╚Ťiile ├«n cercetarea surselor de energie curat─â ╚Öi alte inova╚Ťii ├«n urm─âtorul deceniu. Gates crede c─â aproximativ 110 miliarde de dolari ar trebui str├ón╚Öi anual pentru a atinge efectiv obiectivele pe care le-a men╚Ťionat.

Cite┼čte ┼či:

Cum s─â faci din casa ta un mediu s─ân─âtos? Iat─â 3 metode simple
Cum poate tehnologia s─â contribuie la reducerea emisiilor globale de CO2

Comentarii

comentarii