Binig, EY România: ”Este posibil ca generatorii din surse regenerabile să vadă o revigorare a afacerii”

in Business, Energie 17 September 2018 119 Views

Producătorii de energie din surse regenrabile, din România, ar putea beneficia de o revigorare a afacerilor ca urmare a creșterii continue a prețurilor, consideră Valeriu Binig, partener EY România.

În România este posibil, pe fondul creșterii continue a prețurilor pe piețele la termen, ca generatorii din surse regenerabile să vadă o revigorare a afacerii, iar în curând, datorită progresului tehnologic ce duce la scăderea costurilor specifice de investiție în astfel de tehnologii și la creșterea performanțelor, să vedem planuri de afaceri ce nu mai contează pe scheme de sprijin pentru electricitatea din surse regenerabile”, spune Valeriu Binig.

Mai mult, acesta consideră că prețul avut în vedere pentru remunerarea electricității produse de panourile fotovoltaice instalate pe acoperișuri individuale poate deveni atractiv în curând, pentru inițiative private. 

Pe fondul întârzierii evoluției proiectelor strategice în noi capacități mari de generare, e posibil ca presiunea concurențială necesară în sector să origineze de la aceste noi capacități ce folosesc energii regenerabile. Ne așteptăm, de asemenea, la posibile integrări pe verticală, între furnizori și generatori, dar și pe orizontală, între generatori de diverse tehnologii, în condițiile în care prețul din piață și perspectivele prețului tonei de CO2 pe piața europeană aduc un balon de oxigen generatorilor „low-carbon” existenți, cu prețuri atractive pentru vânzători”, a explicat reprezentantul EY România.

Un nou vârf istoric. Domeniul energiilor regenerabile impulsionează tranzacțiile globale din energie

Valoarea tranzacțiilor din energie și utilități a atins un record absolut de 180 miliarde de dolari în primul semestru al anului 2018, în pofida unei scăderi de 14% în al doilea trimestru, față de perioada similară a anului trecut, la 83 miliarde de dolari. Conform raportului EY Power transactions and trends: Q2 2018 (PTT), sectorul energiei regenerabile a cumulat aproape jumătate (46%) din volumul tranzacțiilor în trimestrul al doilea 2018.

Comentarii

comentarii