Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au descoperit un nou mod de a face biocombustibil din ciuperci

in Energie 13 April 201814 Views

Cercet─âtorii de la Universitatea Na╚Ťional─â din Singapore au descoperit o tehnic─â nou─â, mai simpl─â ╚Öi sustenabil─â, de a transforma compostul pentru ciuperci ├«n biocombustibil.

Tehnica presupune folosirea bacteriei Thermoanaerobacterium thermosaccharolyticum (TG57), un subprodus al cultiv─ârii ciupercilor, care poate fi izolat─â ╚Öi folosit─â pentru a converti celuloza pe baz─â de plante ├«n biobutanol, f─âr─â a produce aceton─â sau etanol. Biobutanolul este un biocombustibil care poate fi folosit direct ├«n vehiculele care func╚Ťioneaz─â cu benzin─â.

Tulpina bacteriană TG57 a fost identificată pentru prima oară în 2015 și a fost cultivată în feluri variate, cercetătorii analizându-i capacitatea de a produce biocombustibil într-o manieră mai sustenabilă. He Jianzhong, cercetător și autor al studiului, a dat mai multe detalii pentru Silicon Republic:

ÔÇ×├Än studiul nostru, am demonstrat o metod─â nou─â de a converti ├«n mod direct celuloza ├«n biobutanol folosind tulpina TG57. Aceasta este o descoperire major─â ├«n ingineria metabolic─â ╚Öi prezint─â o piatr─â de hotar fundamental─â ├«n produc╚Ťia sustenabil─â ╚Öi rentabil─â a biocombustibililor ╚Öi a chimicalelor.ÔÇŁ

Green Report Shop Produse ECO

Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au folosit compost pentru ciuperci ob╚Ťinut de la o ferm─â local─â. Produc╚Ťia biocombustibililor din produse reziduale este cea mai promi╚Ť─âtoare metod─â descoperit─â p├ón─â acum, materialele celulozice fiind abundente, prietenoase cu mediul ╚Öi sustenabile din punct de vedere economic. Biobutanolul are avantajul de a fi ob╚Ťinut cu u╚Öurin╚Ť─â, f─âr─â s─â fie nevoie de modificarea genetic─â a microorganismelor, ╚Öi poate fi folosit direct, f─âr─â modific─âri, pentru vehiculele cu benzin─â.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii