Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Biomasa, singurul sector care va mai fi sprijinit cu fonduri structurale

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95Biomasa este sigurul segment al industrie regenerabilelor din România care va mai fi sprijinit, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, în cadrul unei conferințe.

nicolescu
Răzvan Nicolescu

Doar dezvoltarea proiectelor de producere a energie din biomasă va mai fi sprijinită cu fonduri structurale. Acet lucru îl puteți considera ca pe un semnal despre importanța pe care o acordăm acestui sector”, a spus ministrul Nicolescu. Mă voi implica personal în ceea ce privește sectorul de energie regenerabilă. Am creat un grup de lucru, unde am adus la aceeași masă reprezentanții companiilor, ai consumatorilor și ai instituțiilor de finanțare. Se conturează un scenariu, dar să vedem ce vom face”, a mai precizat Nicolescu.transelectrica

Potrivit datelor Transelectrica, în momentul de față capacitățile de biomasă furnizează 0,62% din producția de energie electrică.

De asemenea, potrivit vicepreședintelui Autorității Naționale pentru Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, în România sunt operaționali în centrale pe biomasă 100 MW, dar așteptările ANRE, sunt, la nivelul de producție, de cel puțin de 500 MW în următorii cinci ani.

Emil-Calota
Emil Calotă

Timpul marilor investiții în energie regenerabilă a trecut și e timpul lansării unei etape noi, de capacități mici, așa numita producție distribuită și consumată local, care nu afectează siguranță  și securitatea funcționării sistemului energetic național. Energie pe bază de biogaz și biomasă este o energie predictibilă, fără vârfuri sau fără opriri. De asemenea, ea e asociată de regulă  cu cogenerarea de înaltă eficiență, chestiune pe care România și-a însușit-o prin transpunerea în legislația națională a directivei de eficiență și a altor documente”, a explicat Emil Calotă, într-o conferință de profil.

Acesta a punctat de asemena faptul că biomasa are un potențial foarte bun de dezvoltarea în condițiile în care termoficarea urbană din România are în funcțiune încă multe capacități pe bază de gaz, un combustibil din ce în ce mai costisitor.

spot_img

Ultimele știri