Bioscarf, eșarfa care te protejează de poluare, alergeni și infecții virale

in EcoLIFESTYLE 4 October 2018 493 Views

Eșarfa Bioscarf filtrează 99,75% dintre particulele de praf de 0.1 microni sau mai mari, dar și polenul, fumul de țigară și infecțiile virale cum ar fi tuberculoza.

Bioscarf, eșarfa care te protejează de poluare, alergeni și infecții virale

Ideea unui accesoriu care să fie ușor de purtat și care să ofere protecție față de poluare și virusuri a apărut după ce Hazel Solle a fost în vacanță în China, împreună cu familia sa. Atunci soțul său s-a îmbolnăvit, iar cauza a fost poluarea, după spusele medicului. Acesta le-a recomandat să poarte măști, însă Hazel și-a amintit că în copilăria sa din Costa Rica le făcea eșarfe păpușilor din resturi de materiale.

„Când soțul meu mi-a povestit ce s-a întâmplat și când a spus că trebuie să existe o altă soluție decât măștile acelea care te fac să arăți ca un bolnav, m-am gândit la păpușile mele și la eșarfe și așa mi-a venit ideea. Ceva modern care să poată fi purtat la orice ținută, dar care să te și protejeze, în același timp”, povestește femeia.

Astfel, ea a creat Bioscarf, care, potrivit analizelor realizate la unul din cele mai importante centre de testare ale Administrației Federale pentru Alimente și Medicamente din SUA, filtrează 99,75% dintre particulele periculoase pentru sănătatea omului și purtate de aer, printre care pneumonie, gripă, tuberculoză, păr de animale de companie, polen și fum.

Bioscarf, eșarfa care te protejează de poluare, alergeni și infecții virale

Eșarfa este confecționată din poliester de calitate și are doi metri lungime și 30 de centimetri lățime. Clienții pot alege dintre culorile alb, negru, verde și cu model de camuflaj, iar prețul unui astfel de accesoriu este de 39 de dolari.

Compania a creat și un program special în cadrul căruia pentru fiecare eșarfă cumpărată, donează alta, ajutându-i astfel pe cei aflați în nevoie.

„Experții spun că peste două miliarde de copii din toată lumea respiră aer toxic și nimeni nu vorbește despre asta”, a declarat Hazel pentru Inhabitat. „Este timpul nu doar ca oamenii să conștientizeze această problemă, ci și să le acorde ajutor celor care nu știu să se protejeze de aerul poluat”.

Pe site, clienții pot găsi sugestii despre cum pot purta eșarfa, dar și informații cu privire la  instrucțiunile de întreținere.

Bioscarf, eșarfa care te protejează de poluare, alergeni și infecții virale

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii