Biotehnologiile utilizate in agricultura nu sunt periculoase pentru om, sustin specialistii americani

in EcoLIFESTYLE 17 September 2007 192 Views

Biotehnologiile utilizate in agricultura (organismele modificate genetic) nu sunt periculoase pentru om, au aratat luni, cu ocazia unei mese rotunde, organizata de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, reprezentanti ai mediului academic american.

Utilizarea biotehnologiilor agricole duce la crearea de specii de plante mai sigure decat speciile hibride, necesitand mai putine pesticide, mai putina apa si fiind mai rezistente la boli, a explicat reprezentantul Universitatii California, Martina Newell – McGloughlin.

Aceasta a precizat ca, pana in prezent, nu au fost constatate efecte negative asupra animalelor si omului, a plantelor rezultate in urma utilizarii biotehnologiilor, acestea fiind, in opinia sa, mai sigure decat speciile originale.

Afirmatiile acesteia le contrazic pe cele ale organizatiilor pentru protectia mediului, care sustin interzicerea producerii si importului de organisme modificare genetic in Romania. Recent, organizatia Greenpeace a solicitat Ministerului Mediului si celui al Agriculturii sa initieze procedurile legale pentru interzicerea organismelor modif

Comentarii

comentarii