Biserica Anglicană cere Shell și BP să-și limiteze emisiile de CO2

in Companii 6 December 2014 1,223 Views

Biserica Anglicană face apel la două dintre cele mai mari companii petroliere din Marea Britanie și din lume, British Petroleum (BP) și Shell, să-și reducă emisiile de CO2, deoarece au cea mai mare amprentă de carbon dintre toate companiile listate la Bursa de Valori din Londra, scrie The Guardian.

 

 

“Companiile petroliere au o responsabilitate în plus față de reducerea fenomenului de încălzire globală, deoarece combustibilii pe care-i produc, odată arși, au un aport semnificativ la intensificarea schimbărilor climatice. Biserica Anglicană este în măsură să contribuie, prin influența sa, la strategia globală de stopare a schimbărilor climatice”, a spus reprezentantul Bisericii Anglicane, Edward Manson.

Una dintre cele două companii petroliere  invocate de Biserica Anglicană, Shell, este acuzată de ecologiști și de faptul că amenință fragila zonă arctică și viața sălbatică unică care poate fi găsită aici. Din 2012, programul companiei Shell de forare în Arctica s-a confruntat cu critici dure din partea ONG-urilor de mediu și a autorităților de reglementare.

În urma unei campanii Greenpeace, Lego a anunțat că nu va mai reînnoi niciun contract cu Shell. Greenpeace a atenționat opinia publică mondială că Shell se folosea de Lego pentru a neutraliza controversa privind impactul asupra mediului înconjurător prin planurile periculoase de a fora după țiței în Arctica.

Citește și:

Papa Francisc, îngrijorat că distrugem Pământul

Papa Francisc, activist anti-fracking

Comentarii

comentarii