BMW a semnat un acord cu chinezii de la CATL, care vor produce baterii pentru mașini electrice în Europa

in Transport 4 July 201810 Views

BMW a acordat un contract de aproximativ 1,6 miliarde de euro companiei CATL din China pentru a a construi o fabric─â unde va produce baterii pentru ma┼činile electrice din Europa, a anun┼úat Glenn Schmidt, purt─âtor de cuv├ónt al produc─âtorului auto german, transmite Reuters.

CATL vrea astfel s─â-┼či finan┼úeze expansiunea rapid─â, ├«n condi┼úiile ├«n care autorit─â┼úile de la Beijing promoveaz─â ├«n mod agresiv vehiculele electrice pentru a reduce┬ápoluarea cauzat─â de motoarele tradi╚Ťionale de combustie ╚Öi pentru a spori prezen╚Ťa ╚Ť─ârii pe pia╚Ťa vehiculelor cu energie nou─â de peste hotare.

CATL exploreaz─â poten╚Ťialele loca╚Ťii pentru o instala╚Ťie de produc╚Ťie a bateriilor ├«n Europa, cu statul german Turingia, care ├«ncurajeaz─â produc─âtorul chinez s─â utilizeze un loc l├óng─â Erfurt, ├«n estul Germaniei.

Luna trecut─â, un alt mare produc─âtor auto german, Daimler AG, a plasat o comand─â c─âtre CATL pentru a achizi┼úiona bateriile necesare func┼úion─ârii ma┼činilor sale electrice.

CATL ╚Öi-a f─âcut debutul pe bursa din Shenzhen la ├«nceputul lunii iunie ╚Öi ├«╚Öi propune s─â utilizeze veniturile pentru a-╚Öi finan╚Ťa extinderea capacit─â╚Ťii de 24 de gigawatt-or─â (GWh).

Cu sediul în provincia Fujian, cel mai mare producător de baterii din China a vândut 11,85 GWh de baterii de litiu anul trecut, cel mai mare stoc din lume.

Vânzările de vehicule electrice pe piaţa chineză s-au dublat în primele patru luni din acest an, la 225.000 de unităţi. Producţia de baterii cu litiu în China a urcat cu 31% anul trecut, ajungând la 1,18 miliarde de unităţi.

├Än prezent, majoritatea bateriilor pentru vehiculele electrice se produce ├«n Asia, pia┼úa fiind dominat─â de firmele nipone Panasonic ┼či NEC, grupurile sud-coreene LG ┼či Samsung, de companiile chineze BYD ┼či CATL, ┼či de Tesla ├«n SUA.

Ca parte a eforturilor sale de a-și spori acoperirea globală, China încearcă, de asemenea, să preia conducerea în ceea ce privește standardizarea tehnologiilor și modelelor bateriilor.

Comentarii

comentarii