BMW, Volkswagen și Daimler au sponsorizat studii în care testau gaze de eșapament pe oameni

in Transport 31 January 2018 97 Views

Volkswagen Group, Daimler ╚Öi BMW au sponsorizat teste ├«n care expuneau oameni ╚Öi maimu╚Ťe la gaze de e╚Öapament pentru a dovedi c─â nu sunt cancerigene.

bmw vw daimler gaze de esapament

foto: ucsusa.org

Conform ziarului german The Stuttgarter Zeitung, 19 b─ârba╚Ťi ╚Öi cinci femei au fost expu╚Öi ore la r├ónd la cantit─â╚Ťi variate de oxizi de axot, apoi consulta╚Ťi ├«n spital pentru a verifica efectele nocive. Testele au avut loc ├«n 2007 la o clinic─â din cadrul Universit─â╚Ťii Aachen.

Scopul studiului era de a demonstra c─â oxizii de azot nu sunt cancerigeni, pentru a contracara o decizie a┬á Organiza╚Ťiei Mondiale a S─ân─ât─â╚Ťii (WHO) de a le clasifica drept cancerigene pentru oameni.

Gaze de e╚Öapament de la un Volkswagen Beetle, testate pe maimu╚Ťe

Oxizii de azot sunt substan╚Ťe chimice care se g─âsesc ├«n gazele de e╚Öapament ╚Öi sunt asociate cu un risc crescut de cancer la pl─âm├óni┬á╚Öi alte boli respiratorii.

Cu c├óteva zile ├«nainte de reportajul german, The New York Times au dezv─âluit c─â cele trei companii au sponsorizat teste ├«n care zece maimu╚Ťe au fost expuse gazelor de e╚Öapament de la un Volkswagen Beetle.

Ambele studii au fost realizate de un grup de cercetare ├«nfiin╚Ťat de BMW, Volkswagen, Daimler ╚Öi Bosch, European Research Association for Environment and Health in The Transport Sector (EUGT), care a fost ├«nchis ├«n 2017.

Green Report Shop ÔÇô Transport Eco

Aceast─â veste vine la doar o s─âpt─âm├ón─â dup─â ce Autoritatea Federal─â German─â pentru Transport Auto a cerut produc─âtorilor Audi s─â retrag─â de pe pia╚Ť─â 127.000 de automobile. Ma╚Öinile aveau un software care manipula datele referitoare la emisiile de oxizi de azot, permi╚Ť├óndu-le s─â emit─â de p├ón─â la 40 de ori mai mult dec├ót limitele permise.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii