Bolsonaro ar trebui investigat pentru crime împotriva umanității

in Biodiversitate 2 September 2019 191 Views

Institutul Angels of Liberty a depus o cerere către Curtea Penală Internațională, în vederea investigării președintelui brazilian Jair Bolsonaro pentru crime împotriva umanității.

Conform petiției, incendiile care au devastat Pădurea Amazoniană în această vară sunt „o reflecție a proiectelor lui Bolsonaro și a grupului său politic, care sunt desfășurate doar prin genocidul populațiilor locale, inclusiv a populațiilor indigene.”

Conform institutului, Brazilia înfruntă și un „genocid cultural”, din cauza exterminării elementelor care fac parte din cultura locală, inclusiv anihilarea biodiversității.

Semnată de avocații Flavia Pinheiro Froes, Nicole Giamberardino Fabre, Daniel Sanchez Borges, Ramiro Rebouças și Paulo Cuzzuol, petiția susține că politicianul brazilian ar trebui să fie pus sub investigație pentru săvârșirea unor crime împotriva umanității, încurajând genocidul popoarelor indigene din Amazon, precum și dispariții forțate, omucideri și alte politici de exterminare.

Conform rețelei braziliene de ONG-uri, problemele defrișărilor și a incendiilor în Amazon există de mult timp, însă înrăutățirea situației în 2019 este un rezultat direct al comportamentului guvernului condus de Bolsonaro.

Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, a luat mai multe măsuri de slăbire a protecției pădurii amazoniene și a populațiilor indigene. În primele șapte luni de președinție, Bolsonaro a diminuat puterea agențiilor guvernamentale responsabile pentru protecția pădurilor. Agenția de mediu a ajuns sub supravegherea ministerului agriculturii, care este condus de liderul lobby-ului agricol.

Bolsonaro a amenințat comunitățile indigene că le va lua fiecare centimetru din pământ, că va declara activiștii teroriști și că va face o șosea prin Amazon, pentru care ar trebui defrișată o regiune de pădure mai mare decât teritoriul Germaniei. El a promis să crească producția bunurilor prin renunțarea la diverse reglementări care protejează Amazonul și populațiile sale indigene. Există deja o „epidemie” a exploatărilor miniere ilegale.

Guvernul brazilian a respins o ofertă de ajutor din partea țărilor G7 în valoare de 22 milioane de de dolari pentru a ajuta la combaterea incendiilor din pădurea Amazon.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii