Donează sau cere borcane în grupuri de Facebook

in EcoLIFESTYLE 11 April 2020 437 Views

Pagina de Facebook „Schimbarea borcanelor – România” facilitează donațiile de borcane între persoane din aceleași localități. Până acum, 41 de orașe au câte un grup mai mic în cadrul căruia se pot face schimburile.

„Prelungește viață borcanelor tale. Dorim să fim ecologici. Avem numai o singură planetă! Nu se poate recicla tot ce am produs până acest moment, dar putem folosi lucrurile timp mai îndelungat înainte reciclare. Datorită acestei pagini și grupurilor legate de ea, putem da și primi gratuit borcanele și sticlele inutile”, este mesajul de pe pagina de Facebook.

Pe listă, printre cele 41 de localități, au grupuri mai mici orașe precum București, Brașov, Galați, Zalău, Reșița, Oradea, Alexandria, Vaslui.

Regulamentul general prevede câteva direcții care trebuie respectate, cum ar fi:

  • Schimbăm gratuit. Nu ne cerem nimic, nu sugerăm nimic. Dacă persoana care primește borcane sau sticle dorește să ne mulțumească într-un mod, este decizia a ei.
  • Scriem exact ce oferim. Putem fotografia borcanele. Scriem câte borcane și sticle oferim și descriem mărimea lor, de exemplu: 3 borcane – 1 litru, 4 borcane – mai puțin de 0,25 l, dacă nu știm mărimea lor.
  • Schimbăm borcanele și sticlele curate.
  • Dăm adresă în privat, dar scriem în ce zonă locuim să ne putem găsi mai ușor. De exemplu: nordul orașului, cartier, strada – cum doriți. Țineți cont de siguranță! Schimbați borcanele și sticle în locul unde sunt oameni, în afară casei.

În calitate de stat membru al Uniunii Europene, România avea de îndeplinit, până în 2020, conform directivelor europene, următoarele obiective: minimum 50% rată de reutilizare şi reciclare din masa totală a cantităţilor de deşeuri (hârtie, metal, plastic şi sticlă), minimum 70% nivel de pregătire pentru reutilizare, reciclare şi alte operaţiuni de valorificare materială de minimum 70% din masa cantităţilor de deşeuri nepericuloase provenite din activităţi de construcţie şi demolări, 60% valorificare a deşeurilor de ambalaje din total ambalaje introduse pe piaţa naţională.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii