Boris Johnson: Până în 2030 toate casele din Marea Britanie să fie alimentate cu energie din surse eoliene offshore

in Energie 11 October 2020 77 Views

Parcurile eoliene offshore vor genera suficientă energie electrică pentru a alimenta fiecare casă din Marea Britanie în decurs de un deceniu, a promis premierul Boris Johnson, potrivit BBC.

Acesta a vorbit în cadrul conferinței partidului conservator, unde a anunțat creearea unui fond de 160 de milioane de lire sterline care va fi filosit la modernizarea porturilor și fabricilor pentru construirea de turbine, pentru a ajuta țara să „reconstruiască mai ecologic”.

El a spus că Marea Britanie va deveni „liderul mondial în domeniul energiei eoliene curate”.

“Ceainicul, mașina de spălat, aragazul, încălzirea, vehiculul electric în priză – toate acestea își vor obține energia curată și fără vinovăție din briza care suflă în jurul acestor insule”, a spus el.

Marea Britanie produce în prezent puţin sub 10,5 gigawaţi (GW) din energie eoliană offshore, aproximativ 10% din producţia totală de energie, potrivit Press Association. Johnson intenţionează acum să ridice ţinta anterioară de 30GW la 40GW până în 2030 pentru a-şi îndeplini angajamentul privind aprovizionarea gospodăriilor.

Johnson a declarat că guvernul va creşte capacitatea eoliană offshore până în 2030 la 40 gigawatti.

Citeşte şi:

Coface anticipează o volatilitate ridicată a prețului energiei electrice pe viitor
Cel mai mare parc eolian offshore din lume a fost finalizat. Se află în Marea Nordului și poate alimenta 1 milion de locuințe

Comentarii

comentarii