Bosch, amendă de 90 de milioane de euro pentru implicarea în scandalul Dieselgate

in Autoritati, Business, Poluare 29 May 2019 116 Views

Grupul german Bosch a acceptat să plătească o amendă de 90 de milioane de euro pentru neglijenţă în exercitarea atribuţiilor de supervizare, care au permis producătorilor auto să falsifice rezultatele testelor antipoluare, au anunţat procurorii din Stuttgart, potrivit Reuters.

Scandalul Dieselgate, în care producătorii de automobile au folosit software-ul de control al motorului pentru a reduce nivelul de poluare în timpul testelor, a fost posibil cu ajutorul tehnologiei Bosch, au spus procurorii.

Conform procurorilor, Bosch ar fi livrat aproximativ 17 milioane de dispozitive tehnice echipate cu un soft care permite producătorilor auto să manipuleze testele privind emisiile de oxid de azot.

Aproape 50% din numărul de decese legate de poluarea din transport este cauzată de diesel – studiu

Bosch a acceptat amenda şi nu va face apel împotriva deciziei.

Procurorii au aplicat o amendă de 2 milioane de euro pentru o “infracțiune normativă” și încă 88 de milioane de euro pentru a penaliza “avantajele economice”, au afirmat reprezentanții Bosch.

Volkswagen a utilizat softul furnizat de Bosch pentru a masca depăşirea limitelor de poluare la maşinile echipate cu motoare diesel.

Bosch: din 2020 vom deveni prima companie industrială neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2

Volkswagen a plătit cea mai mare parte a amenzilor în cadrul scandalului Dieselgate dar şi furnizorii de componente auto trebuie să certifice că maşinile îndeplinesc standardele privind emisiile.

Amenda de 90 de milioane de euro este considerabil mai mică decât cea impusă brandurilor Volkswagen, Audi şi Porsche, care depăşeşte două miliarde de euro.

Comentarii

comentarii