BP: China a devenit cel mai mare producător mondial de energie din surse regenerabile

in Energie 15 June 201730 Views

În 2016, China a devenit cel mai mare producător mondial de energie din surse regenerabile, depășind SUA, iar Asia-Pacific a depășit Europa și Eurasia pentru a deveni regiunea cea mai mare producătoare de energie regenerabilă, potrivit datelor pubicate în cel mai recent raport al BP

BP: China a devenit cel mai mare producător mondial de energie din surse regenerabile

Potrivit documentului, energiile regenerabile au reprezentat sursele cu cea mai rapidă creștere în creștere în 2016. Fără a include energie hidroelectrică, energia regenerabilă a crescut cu 12%, puțin sub media ultimor 10 ani.

Mai mult de jumătate din creșterea producției de energie regenerabilă a provenit din sectorul eolian, care a crescut cu 16% în cursul anului trecut. Energeia provenita din instalațiile fotovoltaice a marcat o creștere de 30%.

În ciuda faptului că energia fotovoltaică reprezintă doar 18% din producția de energie regenerabilă, creșterea în domeniul energiei solare reprezintă aproximativ o treime din creșterea globală a energiei regenerabile.

Energiile regenerabile dețin acum o cotă de sub 4% din energia primară.

Consumul global de cărbune a scăzut pentru al doilea an consecutiv

Conform documetului, consumul global de cărbune a scăzut pentru al doilea an consecutiv, cu 1,7% sau 53 de milioane de tone echivalent petrol (Mtep). Acest declin a adus ponderea cărbunelui în producția de energie primară la 28,1%, cea mai mică pondere din 2004.

Consumul scăzut a fost determinat în principal de SUA (cu 8,8%, 33 Mtoe) și China (în scădere cu 1,6%, 26 Mtoe).

Producția mondială de cărbune a scăzut cu 6,2%, respectiv 231 Mtoe, cel mai mare declin anual înregistrat. Scăderea producției a fost determinată din nou de China (în scădere cu 7,9% sau 140Mtoe) și SUA (în scădere cu 19% sau 85 Mtoe).

În Marea Britanie, consumul de cărbune sa redus la jumătate (-52,5%). Consumul de cărbune din Regatul Unit a scăzut la nivelurile văzute ultima dată la începutul Revoluției Industriale în urmă cu aproximativ 200 de ani. Sectorul energetic din Regatul Unit a înregistrat prima zi de ”fără cărbune” în aprilie 2017.

Comentarii

comentarii