Cristian, Brașov. Primăria va planta câte un copac pentru fiecare medie de 10 obținută de elevi

in EcoLIFESTYLE 18 February 2020 288 Views

Primăria din Cristian, județul Brașov, a anunțat că va planta câte un copac pentru fiecare medie de 10 pe care elevii o vor obține în anul școlar 2019-2020. În primăvara vor fi plantați copacii corespunzători mediilor din primul semestru.

Proiectul „O medie de zece = un copac plantat” este inițiat de primărie, școala gimnazială și ocolul silvic Bucegi-Piatra Craiului.

„La școala din Cristian, județul Brașov, 128 de elevi au avut cel puțin câte o medie de 10 în primul semestru”, potrivit TVR.

Copacii vor fi plantați la liziera de lângă Cristian, într-un loc vizibil.

O facultate din Cluj plantează un copac pentru fiecare notă de 10 luată de studenți

O inițiativă asemănătoare are loc la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În sesiunea de examene ianuarie – februarie, are loc o campanie în cadrul căreia va planta câte un copac pentru fiecare notă de 10 pe care o obțin studenții.

Potrivit regulamentului de pe site-ul facultății, pentru a lua parte la campanie, studenții trebuie să se prezinte în ultima zi de sesiune, în intervalul 10.00 – 14.00, în biroul 308 din FSPAC 2, cu dovada notei luate (de pe Academic Info).

Apoi, reprezentanții facultății vor verifica nota, în prezența studentului, și vor utiliza numele acestuia pentru a face o donație către TeamTrees.org. Promoția se adresează studenților FSPAC, nivel licență și masterat, ZI și ID, iar nota de 10 trebuie luată în sesiunea normală, din ianuarie-februarie 2020, nu cea de restanțe.

Acum doi ani, studenții de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării au plantat aproape 150 de brazi în Parcul Babeș. Iar în primăvara lui 2013, Clubul Alpin al Facultății s-a alăturat proiectului „Pădurea Clujenilor”, demarat de Primăria Cluj-Napoca. Membrii clubului au participat atunci la acțiunea de plantare de arbori în zona Bulevardului Muncii, alături de alți voluntari din rândul studenților FSPAC. Studenții au plantat copacii într-o zonă pe care au delimitat-o, ulterior, cu semne inscripționate „Pădurea FSPAC”.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii