Brazilia respinge ajutorul propus de G7 pentru combaterea incendiilor din Amazonia

in Autoritati, Biodiversitate, Impact 27 August 2019 146 Views

Guvernul brazilian a declarat c─â va respinge o ofert─â de ajutor din partea ╚Ť─ârilor G7 ├«n valoare de 22 milioande de dolari pentru a ajuta la combaterea incendiilor din p─âdurea Amazon.

Foto: Daily Express

Ministrul de externe, Ernesto Araujo, a spus c─â nu este necesar─â o nou─â ini╚Ťiativ─â, deoarece au fost instituite mecanisme interna╚Ťionale pentru combaterea defri╚Ö─ârilor.

╚śi ministrul ap─âr─ârii a spus c─â incendiile din Amazon nu au sc─âpat de sub control. Pre╚Öedintele Jair Bolsonaro a acuzat Fran╚Ťa c─â ar trata Brazilia ca pe o colonie.

Luni, la Biarritz, pre┼čedintele francez a anun┼úat c─â G7 a convenit un plan de ajutor ‘de cel pu┼úin 30 milioane de dolari’ pentru re├«mp─âdurirea Amazoniei, plan ce va fi finalizat ├«n cursul Adun─ârii Generale a ONU la sf├ór┼čitul lui septembrie.┬á

“Macron nu reu┼če┼čte nici m─âcar s─â evite un incendiu previzibil ├«ntr-o biseric─â ce face parte din patrimoniul mondial, ┼či vrea s─â dea lec┼úii ┼ú─ârii noastre?”, s-a ├«ntrebat Lorenzoni. “El are multe de f─âcut acas─â la el ┼či ├«n coloniile franceze”, a ad─âugat ┼čeful de cabinet, f─âc├ónd referire la departamentele ┼či teritoriile de peste m─âri ale Fran┼úei, printre care se num─âr─â ┼či Guyana, vecin─â cu Brazilia ┼či care cuprinde o mic─â parte din p─âdurea amazonian─â.┬á

El a mai spus c─â Brazilia poate ├«nv─â╚Ťa ÔÇ×orice na╚ŤiuneÔÇŁ cum s─â protejeze p─âdurile native.

Earth Alliance, iniţiativă susţinută de Leonardo DiCaprio, colectează 5 milioane de dolari pentru Amazonia

Fiind cea mai mare p─âdure tropical─â din lume, Amazonul este un depozit vital de carbon care ├«ncetine╚Öte ritmul ├«nc─âlzirii globale. Se ├«ntinde pe mai multe ╚Ť─âri, dar majoritatea p─âdurii se ├«ncadreaz─â ├«n Brazilia.

Este cunoscut─â sub numele de ÔÇ×pl─âm├ónii lumiiÔÇŁ pentru rolul s─âu ├«n absorb╚Ťia dioxidului de carbon ╚Öi producerea oxigenului.

Pădurea tropicală găzduiește, de asemenea, aproximativ trei milioane de specii de plante și animale și un milion de indigeni.

Comentarii

comentarii