Brokenhagen – cel mai important eveniment de mediu al deceniului

in Revista 19 December 2009 193 Views

Cel mai important eveniment de mediu al deceniului s-a incheiat la Copenhaga, lasand in urma dezamagire. Ce asteptari au avut ecologistii si cum au raspuns politicienii la apelurile oamenilor de stiinta pentru salvarea planetei aflati din cover story-ul editiei – BROKENHAGEN. Cititi o analiza completa a evenimentelor din Danemarca, de la discursurile din Bella Center pana la protestele din strada.

Tot de la Copenhaga vine si interviul din numarul decembrie-ianuarie. Aflati la conferinta climatica ONU, Sulfina Barbu si Attila Korodi au explicat pentru Green Report ce il asteapta pe viitorul ministru al Mediului, din pozitia de fosti sefi ai ministerului.

Cercetatorul Roxana Bojariu, implicat in redactarea Raportului IV al Grupului de Lucru Interguvernamental asupra Schimbarilor Climatice al ONU (IPCC), avertizeaza, intr-un interviu cu Green Report, ca efectele incalzirii globale se resimt deja in sudul Romaniei. In opinia sa, politicienii romani ar trebui sa-si depaseasca propriile interese si sa adopte politici de mediu eficiente.

Aflati, in ultimul numar al revistei Green Report, ca algele care ii exaspereaza pe turistii romani de pe litoral sunt folosite la scara larga in industrie si in producerea de biocombustibil in alte tari, aducand venituri substantiale. De ce nu se intampla acelasi lucru si la noi aflati din revista de decembrie-ianuarie.

La capitolul Business nu ratati ce masuri mai iau companiile pentru reducerea emisiilor – in acest numar Intel Corporation, dar si care este situatia cu obligativitatea certificatelor de performanta energetica pentru cladiri.

Cosmeticele organice sunt analizate de experti la sectiunea Green living. Tot aici, aflati unde se afla fermele ecologice de porci si ce contine, de fapt, samponul.

In acest numar, designerul Stefan Pelger marturiseste ca este inspirat de mediu in creatiile sale. Nu pierdeti opiniile specialistilor, stirile eco, sfaturile pentru o un stil de viata mai verde si alte informatii utile in cel mai recent numar al revistei Green Report.30 decembrie 2009-ianuarie 2010

Comentarii

comentarii